UTA a început sezonul cu o remiză la Galați contra Oțelului, iar în a doua etapă a cedat pe teren propriu cu 1-3 împotriva lui CFR Cluj. În ambele partide, arădenii au suferit din punct de vedere fizic în repriza a doua, dar au existat și destule greșeli individuale, unele dintre ele pedepsite de adversari. În etapa a treia, „roș-albii” vor juca la Sibiu împotriva lui Hermannstadt, mâine, de la ora 18:30, iar disputa se anunță una complicată, având în vedere plusul de omogenitate pe care îl vor avea gazdele.

Mircea Rednic a prefațat duelul contra formației de pe Cibin: „Avem un meci cu o echipă care vine după o victorie, care s-a schimbat foarte mult în ultima perioadă. Am înțeles că Opruț a semnat în Belgia, m-a sunat și cineva din Belgia legat de el, au cerut un scurt interviu. E o pierdere pentru ei, pentru că ei duceau foarte bine jocul în partea stângă. E o echipă omogenă, care se organizează foarte bine și care pe contraatac e foarte periculoasă. Așa au și câștigat la Iași, am văzut meciul, am analizat meciul, o să vorbim și cu jucătorii. E o echipă de nivelul nostru, zic eu. Deci e clar că noi mergem ca să luăm cele trei puncte și eu cred că putem să facem lucrul acesta”

Zece dintre cele 12 achiziții ale UTA-ei din această vară au debutat deja în tricoul formației „roș-albe”. Excepțiile sunt portughezul Diogo Rodrigues (care a ajuns la Arad abia astăzi) și brazilianul Marcelo Freitas, care încă nu și-a primit cartea verde. „Meciul de la Sibiu deja nu mai e unul de omogenizare, deja avem trei săptămâni bune în care am lucrat cu același lot, dar mi-aș dori ca și Marcelo să primească cartea verde, să putem să îl folosim. Mi s-a spus că se va rezolva până la ora meciului și asta e un lucru bun, pentru că s-a integrat destul de repede, are calitate, mi-a plăcut cum s-a antrenat. Cred că ar putea să ducă 30 de minute bune, pentru că are experiență, deja vorbește foarte mult, dirijează, e un lucru pozitiv și pentru echipă și pentru el. Chiar de aia am și insistat, nu e așa ușor cu jucătorii non-comunitari, să le facem actele, dar se fac presiuni și lumea aici încearcă să își facă treaba, sper să îl am până la ora meciului” a declarat antrenorul UTA-ei.

În sezonul trecut, peste 1000 de suporteri arădeni s-au aflat în tribunele noului stadion din Sibiu, iar numărul ar putea fi unul asemănător și mâine: „Normal că e un plus pentru echipă, sunt suporteri incredibili, indiferent de rezultat ei își susțin echipa și s-a văzut reacția pe care au avut-o după meciul cu CFR. Normal că e un avantaj pentru noi” afirmă tehnicianul.

Prima victorie pe care Mircea Rednic a obținut-o pe banca UTA-ei a fost chiar împotriva lui Hermannstadt, în play-out-ul stagiunii precedente din Superligă. Atunci, arădenii s-au impus cu 1-0 după un gol marcat din penalty de brazilianul Roger.

Recomandările redacției