UTA a fost învinsă la Sibiu de Hermannstadt după o evoluție sub așteptări. Arădenii au profitat de singura ocazie din prima repriză și au deschis scorul prin Cătălin Carp, dar jocul mai bun al sibienilor a dat roade până la urmă și elevii lui Marius Măldărășanu au întors rezultatul în partea a doua, după reușitele semnate de Daniel Paraschiv și Mino Sota. E adevărat, gazdele au fost ajutate și de penalty-ul acordat destul de ușor de arbitrul Marian Barbu, un vechi „prieten” al UTA-ei.

La final, Mircea Rednic a vorbit în termeni laudativi despre jocul echipei sale și a criticat deciziile luate de brigada de arbitri: „Concluziile după acest meci sunt triste, dureroase. Iar am condus, am avut o repriză foarte bună. Și a doua repriză am început-o bine, a apărut acel penalty, nimeni n-a știut ce a fost, domnul Barbu le-a zis jucătorilor că a fost henț. Din VAR a venit, tot de acolo trebuia să vină și când l-a lovit cu cotul pe Dumitrașcu, dar nu a venit. Dormeau cred că, atunci erau și ei la un ceai sau la o cafea. La noi tot timpul VAR-ul apare. Apare la meciul cu CFR acasă, când e un duel în careu, sunt atâtea dueluri… Am jucat fundaș central, nu există… E un duel între oameni, se împing, mă mai lovesc. La noi, imediat se vede. După aceea am reușit să echilibrăm jocul, am avut și ocazii la sfârșit. Sunt supărat că am luat golul doi identic cu cel de la meciul cu CFR, corner, deviere și iar am dormit. Două faze fixe, păcat, cred că meritam cel puțin un egal. E greu, pe un joc bun îți vine așa un penalty, l-a analizat domnul Barbu vreo cinci minute și s-a schimbat soarta unui meci. Normal că ei au prins aripi și au venit peste noi, dar nu pot să zic că au fost periculoși. Îmi pare rău că pierdem iar trei puncte și e nemeritat. Oricum se vede o îmbunătățire și fizic, jucătorii care au venit s-au integrat cât de cât și minutele pe care le-au jucat nu le-au jucat rău. Vine meciul cu Iașiul de acasă, trebuie să îl pregătim și să câștigăm.”

Tehnicianul a fost dezamăgit și de neatenția elevilor săi la reușita japonezului Mino Sota: „M-a supărat că facem astfel de greșeli, mai ales la faze fixe. Ok, penalty s-a dat, nu știm cum sau de ce, nu mai contează, dar ai corner, întotdeauna avem doi oameni în plus, există un marcaj, trebuie să fim mai responsabili în astfel de faze. Noi i-am analizat, știam că au jucători care bat foarte bine și care sunt periculoși la fazele fixe și uite cum am luat gol. După aceea, nu ai ce să le reproșezi, normal că mi-aș fi dorit mai mult de la jucători, dar sunt realist. În momentul de față, mai mult nu putem. Am venit doar cu 18 jucători, pentru că nu am. Am mai avut doi jucători, dar care au avut probleme medicale, nu e ușor, nu am foarte multe soluții. Am spus înainte de meci că ne mișcăm cam greu”

UTA a fost susținută din tribunele stadionului de peste 1000 de suporteri: „Ce să le cer suporterilor, s-a văzut câți au venit și cum au susținut, indiferent că noi am pierdut astăzi. Cred că și ei au văzut, și ei își doresc mai mult, și noi ne dorim mai mult, dar asta e situația în momentul de față. Sunt jucători care n-au nici două săptămâni de când sunt cu noi.” a încheiat Rednic.

FOTO: UTA Arad

Recomandările redacției