UTA a obținut prima victorie din noul sezon de Superligă. Arădenii au învins Politehnica Iaşi cu 1-0 pe Arena „Francisc Neuman”, după un gol marcat de „decarul” Fabry.

Portughezul Rodrigues a fost titular la debutul în tricoul UTA-ei, iar în minutul 8 a contribuit la deschiderea de scor. Fundaşul dreapta a combinat cu Rareş Pop şi a centrat în careu, Marku a sărit peste balon, iar Andrej Fabry a înscris cu un şut la colțul lung. Iaşiul a avut prima ocazie în minutul 15, când Luis Phelipe a încercat un lob spectaculos peste Iacob de la 30 metri, dar portarul UTA-ei a reuşit să respingă cu ceva emoții. Arădenii au cerut un penalty în minutul 45 după un duel între Şerban şi Fabry, dar „centralul” Andrei nu a acordat lovitura de la 11 metri, iar după două minute oaspeții au ratat o ocazie imensă. După ce a combinat cu doi coechipieri, Luis Phelipe a ajuns în careul arădenilor şi a tras de la 13 metri, puțin pe lângă bara porții lui Iacob.

Repriza a doua a început cu o nouă fază la poarta UTA-ei: Roman a tras puternic din voleu de la 23 de metri, iar Iacob a intervenit bine şi a respins în corner. Următoarele 30 de minute au trecut fără ocazii la cele două porți. Cu un sfert de oră înainte de final, ieşenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri, iar Şerban a trimis puțin peste poarta lui Iacob. La o nouă fază fixă, în minutul 80, oaspeții au reuşit să marcheze, dar golul lui Samayoa a fost anulat pentru offside. Leidsman putea să facă 2-0 în prelungiri, când a fost lansat de Mihai, dar olandezul a preluat greşit, iar balonul a ajuns în brațele portarului. Mai apoi, ieşenii au rămas în zece, după eliminarea lui Samayoa pentru al doilea cartonaş galben şi „roş-albii” au ținut până la final de avantajul minim.

Meciul din etapa a 5-a contra Farului a fost amânat, aşadar utiştii vor reveni pe gazon peste două săptămâni, când vor juca la Craiova împotriva Universității.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Rodrigues, Benga, Markov (67 Stahl), Abeid – R. Pop (53 Mustacă, 88 C. Mihai), Marku, Carp (53 Freitas), Dumitrașcu – Fabry – Cooper (67 Leidsman). Rezerve neutilizate: Kucher – Roganovic, Negoescu, Iurasciuc. Antrenor: Mircea Rednic

Iași: Ailenei – Martac, Samayoa, Katanec, S. Șerban – Jatoba (60 A. Ciobanu), Bordeianu, A. Roman (82 Al. Mogoș) – Gheorghiță (89 C. Itu), Vojtus (60 Hlistei), Luis Phelipe. Rezerve neutilizate: Celeadnic – Tincu, Ştefanovici, Vaşvari, Fl. Ilie. Antrenor: Leo Grozavu

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureş) – Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Mihăiță Necula (Bucureşti). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei)

Camera VAR: Istvan Kovacs (Carei), Raul Ghiciulescu (Lugoj)

Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare)

Observator LPF: Florin Bătrânu (Timișoara)

Recomandările redacției