Interiorul unei foste bazilici, printre ruinele care au fost odată ziduri de piatră, a reprezentat cadrul perfect pentru o seară de folk. Un spațiu vechi, istoric, readus la viață de acordurile de chitară ale unora dintre cei mai buni folkiști din țara noastră. Ruinele unei foste cetăți s-au transformat pentru câteva ore într-un templu al versului scrijălit pe acorduri de chitare.

Peste o mie de persoane au ținut să fie martorii unui eveniment special, pentru suflet și pentru admirația de frumos. Artă la cel mai înalt și pur nivel. Spectatorii au avut parte de scaune, dar mulți au preferat să asculte din picioare, parcă aducând un fel de tribut în acest fel marilor artiști care au concertat în această seară la Vladimirescu. Au mai fost și spectatori care au ascultat concertul stând pe paiele care au folosit drept scaune. Una peste alta, a fost o seară cu adevărat magică la Cetatea de la Vladimirescu, unde organizatorilor le-a ieșit totul în cel mai mic detaliu. Garanția și dovada succesului l-au reprezentat atmosfera creată de artiștii de pe scenă și reacția unui public vizibil încântat, care s-a simțit în largul său.

Andrei Păunescu a readus fumul flacărei cu care tatăl său încălzea sufletele tinerilor înfometați de cultură de pe vremea negrului comunism. A urmat pe scenă copilul teribil, însă extrem de talentat al folkului nostru, Florin Chilian, care cu versurile sale îndrăznețe și penetrante a vibrat inimile celor prezenți. Seara a fost încheiată în șlagărele duoului alcătuit din Nicu Alifantis și Răzvan Mirică, voci care au hipnotizat definitiv un public inspirat. Inspirat pentru că a ales să petreacă o seară de neuitat, de suflet.

Recomandările redacției