În perioada 18-20 august a avut loc Zilele Comunei Buteni, trei zile pline de activitate pentru locuitorii din localitate și nu numai. Primarul Mircea Braiți a gândit evenimentul astfel încât toate categoriile de vârstă să se bucure cu ocazia Zilelor Comunei Buteni.
Evenimentul organizat de către Primăria și Consiliul Local Buteni în parteneriat cu Centrul Cultural Județean a debutat vineri cu o seară de film dedicată celor mici.
Sâmbătă a fost seara tinerilor iar pe scenă au urcat artiști consacrați, precum Lino Golden, Vest Phoenix Cover, Ana Maria Moldovan, Epicenter și Sorina Măgurean. Petrecerea a fost întreținută și de muzică mixată live, iar tinerii au putut să se bucure și să petreacă în aer liber.
„Cele trei zile au fost gândite astfel încât să cuprindem toate categoriile de vârstă. Vineri – copii, sâmbătă – tinerii, iar duminica toate vârstele”, a declarat Mircea Braiți, primarul din Buteni.
Ziua de tuminică a fost dedicată tuturor categoriilor de vârstă, datorită ansamblurilor și cântăreților care au urcat pe scenă. Ziua a debutat începând cu ora 15:30, cu Orchestra Rapsodia, urmată de Ansamblul Druscelele Bârsa, Lorena Tamaș, Maria Farcaș, Ansamblul Edera Macea, Sorina Lupșa și Cosmina Brădean. Puțin mai târziu când soarele nu a mai fost atât de arzător, sute de persoane s-au strâns în fața scenei din Buteni care a devenit neîncăpătoare pentru a-i asculta pe artiști precum Alexandru Pop Zărăndean, Voichița Suba, Petrică Pașca, Lioara Boscu și Maria Bartulov, Furdui Iancu, Maria Butilă și Otilia Haragos și Stângaciu și Grupul Sânzienelor și Feciorii Zărandului.
Însă seara nu a fost încheiată: primarul Mircea Braiți a adus cel mai inedit și emoționant moment al serii prin Ansamblul Strămoșeasca din Republica Moldova. Un ansamblu de dans folcloric din Republica Moldova, laureat a numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale în Bulgaria, România, Rusia, Grecia, Italia, Spania, Anglia, Franţa, Polonia, Cehia, Ucraina, și Turcia.
„Mă bucur enorm că ați venit într-un număr atât de mare la această sărbătoare și totodată vă mulțumesc pentru faptul că sunteți alături de noi. Sunt extrem de încântat că îi avem alături de noi pe acești copii minunați din Republica Moldova și am putut face un schimb cultural cu ocazia Zilelor Comunei Buteni. Noi am adus interpreți locali cât și cunoscuți la nivel național, iar tinerii din Moldova au venit cu aceste dansuri tradiționale extraordinare”, a povestit primarul Mircea Braiți din Buteni.
Alături de primarul din Buteni au fost și alți colegi primari, dar și alte oficialități precum vicepreședinții Consiliului Județean Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc, primarul de la Chisindia Ionel Pașca, primarul de la Tauț Florin Lela, primarul din Brazii Nicușor Vesa, Mariș Rovin primarul de la Șilindia, Avram Ciev primarul de la Bârsa, primarul din Cărand Gligor Costuț și nu în ultimul rând Simona Stan, consilier județean. Toți aceștia au urcat pe scenă alături de primarul din Buteni pentru încheierea programului și înmânarea de cadouri simbolice invitaților din Republica Moldova.

Video 1

Video 2

Video 3

Recomandările redacției