Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, s-a aflat în județul Arad, împreună cu directorii generali ai CNAIR, respectiv CFR SA, Cristian Pistol și Ion-Alexandru Simu, pentru a vedea stadiul lucrărilor de la tunelul CFR Bata și a discuta despre centura de Est a municipiului Arad.
„Am fost astăzi prezent la vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pentru a vedea stadiul lucrărilor la tronsonul de cale ferată Arad-Simeria, modernizat de statul român din fonduri europene.
Ministrul a estimat că lucrările până la Ilteu vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, inclusiv tunelul de la Bata, finalizat în proporție de 95%, unde se mai lucrează la instalația electrică și la alte finisaje.
Tunelul CFR, în lungime totală de 603 m, este săpat la 27 de metri sub munte, pe o variantă nouă de traseu, între Bârzava și Ilteu.
În urma modernizării liniei ferate, se preconizează circulația la o viteză maximă de 160 km/h la trenurile de călători, respectiv 120 km/h. pentru garniturile de marfă”, susține Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Recomandările redacției