Penitenciarul Arad, vine cu o idee inedită pentru realibitarea deținuților și salvarea animalelor aflate în nevoie. Este vorba despre terapia cu animale, recent trei cățelușe au finalizat cu success programul „Terapia asistată de animale pentru persoanele private de libertate – Terapie cu câini”.

 

„După o vară intensă de joc, implicare și dedicare, suntem încântați să anunțăm că trei cățelușe au finalizat cu succes programul «Terapia asistată de animale pentru persoanele private de libertate – Terapie cu câini»

Angajamentul zilnic al deținutelor, al personalului și al colaboratorilor nu numai că a creat legături puternice între oameni și animale, dar a și adus o schimbare semnificativă în atmosfera penitenciarului.

Cățelușele au trecut prin schimbări uimitoare, devenind nu doar prieteni devotați, ci și adevărați ambasadori ai terapiei asistate de animale, iar transformările vizibile în comportamentul și atitudinea deținutelor sunt dovada clară a eficacității acestei forme de intervenție.

Încheiem cu încredere primul capitol al programului, și, în timp ce cățelușii pregătiți și deținutele implicate își continuă drumul către reabilitare și speranță, suntem nerăbdători să vedem cum noii căței și noile participante se vor influența reciproc în moduri la fel de pozitive și profunde”, transmit cei de la Penitenciarul Arad.

 

Toate acestea nu erau posibile fără colaboratorii Adoptii de 4pezi Arad , Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din ANP și Scoala de dresaj canin Co-Style, parteneri ai Penitenciarului Arad în acest proiect.

 

Recomandările redacției