Programul alcătuit în detaliu, artiștii invitați, dar și nevoia de socializare într-un cadru familial, în mijlocul apropiaților au făcut ca Ziua comunei Cărand să aibă parte de un număr nesperat de participanți. Până și primarul Gligor Costuț nu și-a putut ascunde surprinderea în fața atâtor fii ai satului. „Sincer, mă gândeam că nu vom fi atât de mulți, dar până la urmă am fost nevoiți să mai aducem scaune“, a spus primarul Cărandului, chiar în deschiderea evenimentului. Edilul și-a liniștit însă repede participanții: „Nu e niciun fel de problemă. Avem scaune destule, avem și bănci, numai să vină lumea“. Iar, ca un făcut, în ciuda unei vremi caniculare, oamenii nu au încetat să tot vină. Astfel, chiar la ora stabilită de începere, ora 16.00, locul special amenajat pentru desfășurarea programului artistic a devenit unul neîncăpător. Lumea s-a simțit însă bine, iar primarul le-a urat bun venit, avându-l lângă el pe prezentatorul Hora TV, Mihai Herțe (Mișu). Dragii mei, azi vreau să vă simțiți bine. Până la noapte avem program cu de toate: jocuri, cântece. Avem și ce mânca și ce bea.
Încercăm ca astăzi să dispară din comuna Cărand ura și invidia. Azi nu vreau ca vreunul dintre voi să simtă vreo urmă de răutate.
Nu vreau ca ast
ăzi să vină vreun parlamentar să ne spună vreun cuvânt despre politică. Pentru că politica o facem noi. Iar pentru că voi m-ați votat, eu fac politica aici! Alături de fiecare dintre voi, bineînțeles!
Dar p
ână una alta să dăm cuvântul preoților, pentru că fiind o comunitate credincioasă, cu frică de Dumnezeu, noi începem lucrul cu o rugăciune“, a spus primarul Gligor Costuț.

Cuvintele sale au fost accentuate și de către prezentatorul Hora TV: „Eu așa am fost educat în sat la mine de către preotul care ocupa și funcția de profesor de religie: ca să iasă ceva bine, primul gând trebuie să fie la Dumnezeu și așa cred că este și la dumneavoastră“.

După slujba și rugăciunile rostite de către preoții prezenți la eveniment, s-a dat drumul petrecerii.

Programul artistic

Programul artistic a fost unul extrem de variat, cu o mulțime de nume sonore ale muzicii populare românești.

Astfel, pe scenă au urcat ansamblurile folclorice: Druscelele din Bârsa, Codrenii din Groșeni, Spicul Grâului din Beliu, Călușarii din Aldești, Țara Zărandului din Sebiș și Păstrătorii tradiției din Covăsânț.

Soliști vocali au fost Paula Pașca, Florin Budău, Roberta Tomșa, Lucian Crișan, Roxana Drămuș și surorile Moisă.

Invitați speciali au fost Otilia Haragos cu formația Stângaciu, Orchestra „Ilie Pașca“, iar cel care a încins bine atmosfera a fost Cristian Pomohaci.


Recomandările redacției