Parcursul excelent al celor de la Progresul Pecica în Cupa României continuă, de această dată cu o calificare în faza grupelor. Formația antrenată de Dan Stupar s-a impus cu 4-1 în meciul din play-off cu Viitorul Șimian, disputat astăzi pe arena „Pădurice”.

Scorul a fost deschis în minutul 34 de Sergiu Aldan, care a înscris cu un șut cu pământul de la 30 de metri. Avantajul gazdelor s-a dublat în minutul 49, când Luca Bodri l-a lobat pe portarul Bunea, iar două minute mai târziu, Dan Răchită a făcut 3-0 cu un șut pe jos din zonă centrală. 

Oaspeții au punctat în minutul 63, prin Fabio Trip, care a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri, însă diferența de trei goluri s-a refăcut după nouă minute. Luca Bodri a primit un balon de la un adversar, a pătruns în centru și a realizat „dubla” cu un șut de la 14 metri, stabilind scorul final. 

Progresul va face parte din urna a treia valorică la tragerea la sorți pentru grupe, așadar va întâlni cel puțin o formație din Superligă, însă e foarte probabil ca echipa „galben-albastră” să aibă în față două echipe din prima divizie.

Până acum, s-au calificat în faza grupelor patru formații din prima ligă, FC Botoșani, FC Voluntari, Oțelul și Dinamo, șase echipe din Liga a II-a, Gloria Buzău, Chindia Târgoviște, CS Tunari, CSA Steaua București, Corvinul Hunedoara și CSM Alexandria și o altă echipă din Liga a III-a, FC Bihor.

Ultimele patru partide din play-off vor avea loc mâine: Dumbrăvița – UTA, Ceahlăul – „U” Cluj, Unirea Slobozia – FC Hermannstadt și CSM Zalău – Politehnica Iași. Primele opt clasate din sezonul trecut al Superligii (Farul, FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Rapid, Sepsi Sf. Gheorghe, FC U Craiova și Petrolul) sunt calificate direct în grupe.

Formații:

Pecica: Zamfir – Moraru (T. Bodri 70), Nasiru, Gomboș (Wild 64), Aldan – Arsene (Borcea 85), Shiaondo – Răchită, L. Bodri (F. Nortey 85), Bozian (Matyus 64)– Bălașa. Rezerve neutilizate: Burtic – Bănățan, Novac, Belea. Antrenor: Dan Stupar

Viitorul: Al. Bunea – Dogaru, Nețoiu, D. Vlad (Rupa 46, Țughin 83), Hondorocu – Toader (Ciutică 46), Croitoru (Bucur 62), Curea, Trancă (Poiană 62)– Eshun – F. Trip. Rezerve neutilizate: Drîngă – Faur, Malacu, Raicovici. Antrenor: Alexandru Stoica

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj) – Alexandru Corb (Satu Mare), Patrik Sandu (Timișoara). Rezervă: Narcis Bodocan (Cluj)

Observatori FRF: Nicolae Grigorescu (Timişoara), Ioan Lupșa (Caransebeş)

FOTO: captură Radio Zestrea Pecica

Recomandările redacției