Plaja de la Ghioroc găzduiește duminică, 3 septembrie, practic trei evenimente: Ziua comunei, încheierea „Ghioroc Summer Fest“ ediția a XII-a și deschiderea Sărbătorii Recoltei – ediția a XII-a.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria comunei Ghioroc, Consiliul Local, Centrul Cultural Județean Arad, Consiliul Județean și Liga Studenților Universității Aurel Vlaicu.

Sărbătoarea începe la ora 14.30 cu deschiderea ediției a XII-a a Sărbătorii vinului în podgoria Miniș-Măderat – Ghioroc. Urmează sfințirea recoltei de struguri și decernarea Diplomei de Aur cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie. Vor fi premiate familiile Maria și Virgil Horgoș, Eliza Gabriela și Ioan Schmidt, Maria și Pavel Rus, Adriana Lucia și Gheorghe Ștefan Ghiță, Floare Viorica și Ioan Vancea“, ne-a declarat Corneliu Popi Morodan, primarul comunei Ghioroc.

De la ora 15.00 are loc un recital Gyoroki Pipacsok – din cadrul Ansamblului de dansuri „Junii Podgoriei din Ghioroc“, condus de instructorul Renata Zambori.

Ansamblul folcloric Cununița UVVG Sântana va urca pe scenă de la ora 15.20. Conducerea muzicală îi aparține lui Neluțu Marton, iar coregraf este Ioan Dărău. Soliștii vocali ai ansamblului sunt Monica Groza și Dorel Banci.

De la ora 16.10, pe scenă vor urca Ghioceii Podgoriei și Junii Podgoriei, din cadrul Ansamblului de dansuri Junii Podgoriei din Ghioroc, condus de Ioan Dărău. Soliști vor fi Emma Crihan și Călin Timiș.

Vor susține apoi recitaluri următorii interpreți și dansatori: Kud Mladost Kovin din Cuvin-Voivodina Serbia, Dans Sportiv by Victoria, IMD, Luciana Giurgiu și Formația Armonia, Răzvan Moț, Ionuț Langa și Mădălina Boroneanț.

Capii de afiș ai spectacolului sunt Andia, care va susține un recital de la ora 21.00, iar de la ora 22.00 este așteptat pe scenă celebrul Haddaway.

După focul de artificii programat în jurul orei 23.00, primarul Corneliu Popi Morodan garantează o petrecere până dimineață, alături de DJ Mike Kross și DJ Pao. Prezentatoarea este Nicoleta Pavel.

Recomandările redacției