UTA revine fără puncte de la Sfântu Gheorghe după ce a fost învinsă cu 1-0 de Sepsi în partida din etapa a opta a campionatului. Adnan Aganovic a înscris unicul gol al meciului în prelungiri, dintr-o lovitură liberă executată perfect. Până atunci, disputa se îndrepta către un 0-0 echitabil, având în vedere numărul scăzut de ocazii și echilibrul din teren.

Arădenii au început mai bine meciul și au dominat prima jumătate de oră, însă fără să-și creeze mari ocazii. Primele faze periculoase au apărut la poarta lui Iacob: în minutul 33, portarul UTA-ei a respins șutul trimis de Safranko, iar șase minute mai târziu Stolnik a reușit să respingă în corner execuția lui Varga de la 12 metri. Ultima ocazie a reprizei, dar și cea mai mare, i-a aparținut lui Cooper. Atacantul italian a primit un balon de la Fabry la 6 metri, s-a desprins de Ciobotariu și a tras puternic în bara din dreapta lui Niczuly.

Și în partea a doua, prima mare oportunitate a fost a gazdelor. În minutul 64, Aganovic a centrat în careu, Debeljuh a prelungit până la Ninaj, care a trimis puternic cu latul, iar Iacob a prins balonul pe linia porții. Replica UTA-ei a venit imediat, printr-un șut din unghi al lui Fabry, respins însă de Niczuly. Apoi, slovacul a trimis un șut bun de la 25 de metri, care a trecut puțin peste poarta lui Sepsi. Gazdele au dat lovitura în minutul 90+3. Mihai l-a faultat pe Debeljuh la 22 metri de poartă, iar Adnan Aganovic a executat perfect lovitura liberă și nu i-a dat nicio șansă lui Iacob. Totuși, UTA putea să egaleze la faza imediat următoare, când Ninaj a gafat la o pasă lungă și Stahl s-a trezit în poziție de singur cu portarul, însă arădeanul a trimis slab, pe lângă poartă, iar fluierul final a consfințit victoria formației din Covasna.

Următorul meci al „roș-albilor” se va disputa vineri, 15 septembrie, de la ora 18:30, la Arad împotriva Universității Cluj.

Formaţii:

Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, Ninaj, Bălașa (Aganovic 29), Oteliță – Alimi, N. Păun (I. Gheorghe 60), Rodriguez – R. Varga (Debeljuh 60), Safranko (M. Rondon 80), Ștefănescu (F. Junior 80). Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Kallaku, D. Oroian, Renta. Antrenor: Liviu Ciobotariu

UTA: Iacob – Rodrigues, Stolnik, Benga (Stanciu 77), Dumitrașcu – Marku (Carp 46), Freitas – R. Pop (C. Mihai 46), Fabry, Micovschi (Stahl 62) – Cooper (Vucenovic 62). Rezerve neutilizate: Kucher – Holst. Antrenor secund: Sorin Rădoi

Arbitri: Marcel Bîrsan – Radu Ghinguleac (ambii din București), Marius Marchidanu (Brăila). Rezervă: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov)

Camera VAR: Horia Mladinovici (București) și Florian Vișan (Galați)

Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău)

Delegat LPF: Adrian Pitu (Constanța)

FOTO: UTA Arad

Recomandările redacției