Vestea cumplită care a luat prin surprindere mediul cultural arădean: îndrăgitul artist Dacian Giura s-a stins din viață, în urma unui infarct. Profesorul de pictură al Liceului de Artă „Sabin Drăgoi“ din Arad avea doar 45 de ani.

Pentru cei care l-au cunoscut pe artist, informația morții sale a căzut ca un trăsnet, Dacian fiind un tânăr care adora viața, își iubea până la venerație familia și copilul și categoric moartea părea mult prea îndepărtată de un astfel de suflet.

Dacian era un artist extrem de talentat, cu multe expoziții de pictură și grafică în portofoliu, experiență pe care o transmitea mai departe, cu mult drag și vocație, elevilor săi, din calitatea sa de profesor al Liceului de Artă „Sabin Drăgoi“.

Însă Dacian nu era doar un bun artist plastic, ci și un cântăreț deosebit. Înzestrat cu o voce de aur și cu un talent muzical aparte, Dacian a cântat în trupe de rock, unde era solist vocal. Artistul a abordat chiar și roluri de operetă.

De asemenea, era un mare fan al echipei de fotbal UTA, dragoste care i-a insuflat-o și copilului său.

Dacian era un tip special, glumeț, plin de viață, pozitiv, mereu zâmbitor, polivalent, un om de o rară calitate și extrem de talentat.

S-a născut în 28 noiembrie 1978 la Arad.

A fost absolvent al Liceului de Artă Sabin Drăgoi Arad (secţia grafică) şi al Facultăţii de Arte Plastice Timişoara, unde a luat şi masteratul în pictură.

Dumnezeu să îl odihnească!

 

  • Ana Raita spune:

    Ofihneste-te in pace suflet bun!Dumnezeu sa te așeze în împărăția Sa iar pe cei rămași sa ii întărească și să îi ajute sa depășească această tragedie!Sincere condoleante familiei!

  • Covaliv Delia spune:

    Condoleanțe și odihnă veșnică!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției