La două săptămâni de la operația suferită la inimă, Mircea Rednic a revenit aproape 100% alături de UTA. Tehnicianul a vorbit cu jucătorii în vestiar chiar înaintea meciului cu Sepsi, dar nu a făcut deplasarea la Sfântu Gheorghe, însă acum ar putea să revină și pe bancă, la meciul de vineri, ora 18:30, contra Universității Cluj.

Experimentatul antrenor a vorbit despre starea sa de sănătate: „Sunt mult mai bine, urmez un tratament cam agresiv și dimineața sunt așa, puțin amețit. Dar în rest e ok, am mai fost și pe blat la antrenamente, am participat doar la exercițiile tactice, la restul am stat ca simplu spion sau supervizor. Mâine (n.a. joi), am control la ora 14 și voi lua o decizie legată de meciul de vineri, dacă voi sta pe bancă sau aproape de bancă. Mă odihnesc bine, am slăbit vreo 3 kilograme și ceva, analizele sunt foarte bune”

În deschiderea etapei a 9-a din Superligă, UTA va întâlni Universitatea Cluj, echipă preluată recent de fostul coechipier al lui Mircea Rednic, Ioan Ovidiu Sabău. „În ultima perioadă am văzut că se întăresc, își măresc numărul de jucători, și-au și permis să joace două jocuri, ceea ce noi n-am putut face. E un avantaj și un dezavantaj, pentru că, e clar că Neluțu (n.a Sabău) n-a avut foarte mult timp să îi vadă. Am văzut că au rulat tot lotul în astea două meciuri, are soluții, deci asta nu e o problemă și au nevoie de puncte, ca și noi. E o echipă care e în zona noastră, e un meci acasă, foarte important, pentru că noi mai avem de recuperat două puncte, suntem la adevăr la -2, e clar că ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci. Au experiență în lot, sunt mult mai omogeni ca noi, Neluțu a lucrat cu ei, acum el încearcă să folosească jucătorii cu care a terminat sezonul trecut, au adus și câțiva jucători care pot să ajute. Este o echipă care trebuie tratată cu foarte mare seriozitate și sunt sigur că de la venirea lui Neluțu sunt mult mai disciplinați și ca tactică, o să stea mult mai bine decât au făcut-o până acum, până să vină Neluțu. Am jucat cu el în echipă, am stat cu el în cameră și discutam de fotbal, de filosofie, a fotbalului, știu cam ce poate, dar poate surprinde, că are cu ce” a declarat antrenorul formației arădene.

Ultimul duel direct dintre cele două echipe a fost chiar prima partidă din mandatul lui Mircea Rednic la UTA. Pe 27 aprilie, „U” îi elimina pe arădeni în semifinala Cupei României (1-0), după un meci controversat, în care brigada de arbitri a luat două decizii cel puţin ciudate, ambele în defavoarea „roș-albilor”.

Recomandările redacției