Întâlnirea de care vorbea ieri Mircea Rednic s-a desfășurat astăzi în Sala Regina Maria din cadrul Palatului Administrativ, unde s-a luat decizia cu privire la startul lucrărilor de schimbare a gazonului de la Arena „Francisc Neuman”. Acestea vor începe în luna octombrie, așadar meciul cu FC Voluntari de sâmbătă, 30 septembrie, va fi ultimul pe care „roș-albii” îl vor juca la Arad înainte de debutul lucrărilor.

La ședința de astăzi au participat antrenorul Mircea Rednic, reprezentanți ai clubului UTA, ai Suporter Club UTA, firma care a câştigat licitația, departamentul tehnic al Primăriei, Recons, viceprimarul Lazăr Faur şi primarul Călin Bibarț.

După cum a afirmat ieri, tehnicianul și-ar fi dorit ca lucrările să se desfășoare anul viitor, însă acest lucru nu a fost posibil, așadar noul gazon se va monta în această toamnă. Firma câștigătoare e obligată să termine lucrarea cel târziu în martie 2024, dar s-ar fi angajat ca totul să fie predat undeva înainte de Crăciun, când UTA ar trebui să o găzduiască pe campioana Farul. Până atunci, „roș-albii” vor fi nevoiți să găsească o soluție pentru perioada în care nu vor putea să evolueze la Arad. Au existat discuții pentru stadionul „Gaz Metan” din Mediaș, dar în ultimele zile a apărut și varianta Oradea. Arădenii ar putea profita de faptul că FC Bihor va fi nevoită să își închirieze nocturnă pentru a juca meciurile din Cupa României cu FCSB și Dinamo pe stadionul „Iuliu Bodola”.

Dacă lucrarea se va finaliza până la mijlocul lui decembrie, „roș-albii” vor disputa șase partide considerate pe teren propriu departe de Arad: patru în campionat, cu Rapid, Dinamo, Oțelul și Hermannstadt și două în Cupa României, cu Universitatea Craiova şi FC Voluntari.

Recomandările redacției