Manchester City încearcă să își apere trofeul Champions League câștigat sezonul precedent. Formația lui Pep Guardiola a reușit să pună în sfârșit mâna pe singurul trofeu care îi lipsea din palmares, iar acum nu mai dorește să îl cedeze. Va fi un sezon interesant, în care City pornește ca favorită, dar există și provocări.

Manchester City a îndeplinit în sfârșit obiectivul stabilit în 2008, când echipa a fost cumpărată de șeici. După 15 ani de investiții, trofeul a ajuns în cele din urmă la Manchester, însă echipa nu dorește să se oprească aici. Chiar dacă în această vară nu au fost făcute investiții comparabile cu cele din anii precedenți, City încă mai are un lot suficient de valoros pentru a spera că va reuși să își apere trofeul.

Tocmai din acest motiv, numele formației Manchester City este răspunsul cel mai probabil și frecvent la întrebarea cine câștigă Champions League în 2024. Din motive lesne de înțeles, formația lui Pep Guardiola este și alegerea bookmakerilor care au stabilit cotele antepost pentru câștigarea Champions League 2023/2024. City are prima șansă cu cota 3.25 și este urmată de Bayern Munchen (cota 6.50), Real Madrid (cota 8.00), Arsenal (cota 12.00) și FC Barcelona (cota 15.00).

Argumentele pentru care Manchester City poate câștiga din nou Champions League

Manchester City a scăpat de presiunea câștigării trofeului Champions League. Chiar și Pep Guardiola a mărturisit că a simțit că presiunea atârna pe umerii jucătorilor săi, iar acest lucru a contat în precedentele sezoane. City a demonstrat însă în sezonul trecut că poate face față cu brio presiunii și, în drumul spre finală, a eliminat echipe ca Bayern Munchen și Real Madrid.

City are în continuare cel mai valoros lot din competiție, dar și cel mai bun atacant din lume. Erling Haaland este un atacant capabil să înscrie oricând și de oriunde. Sezonul precedent a fost unul de vis pentru el, cu cele 12 goluri care l-au transformat în golgheterul competiției. Iar forma norvegianului este în continuare la același nivel.

Formația din Manchester are și un lot omogen, în condițiile în care singura pierdere importantă din vară a fost Gundogan, plecat la FC Barcelona.

La capitolul achiziții, City l-a adus doar pe Gvardiol, care s-a impus rapid în echipa de start. City are un joc ofensiv foarte bun și este o echipă capabilă să desfacă orice defensivă. Își face cu ușurință ocazii de a marca, motiv pentru care este alegerea numărul unu a specialiștilor din fotbal pentru câștigarea trofeului Champions League.

Ce provocări există

Cel puțin în acest an, Manchester City are de gestionat absența lui Kevin de Bruyne. Mijlocașul belgian s-a accidentat grav în vară și are șanse foarte mici să mai joace în 2023. El va reveni cel mai probabil în 2024, iar City trebuie să îl reintroducă treptat în ritmul de joc pentru a evolua la cel mai înalt nivel. Absența lui De Bruyne s-ar putea simți, în condițiile în care belgianul era cel mai bun pasator de la Manchester City.

O altă provocare este legată de faptul că Manchester City este echipa „de bătut” în acest sezon. Toată lumea își va lua măsuri sporite de siguranță când o va întâlni. Cel mai probabil echipele vor încerca să închidă cât mai mult jocul pentru a nu le da vreo șansă jucătorilor din ofensiva lui City. Să joci din postura de favorit nu este deloc ușor, dar City a arătat că știe deja cum să gestioneze situația. Un lucru e cert: noul sezon din Champions League se anunță din nou extrem de interesant.

Recomandările redacției