Lucrările avansează cu repeziciune la introducerea canalizării în comuna Livada. Ritmul în care se lucrează l-a luat prin surprindere chiar și pe Iosif Bimbo, primarul comunei Livada, care a efectuat astăzi o vizită de lucru pe șantierul din Grădiște, în municipiul Arad. Lucrările de aici au legătură cu introducerea canalizării în comuna Livada. Șantierul din cartierul Grădiște este situat pe strada Slavici, la intersecția cu strada Vișinului. „Lucrările decurg mai bine decât mă așteptam. Sunt plăcut surprins de ritmul în care se lucrează și sper că o vom ține tot așa. Nu m-ar deranja să finalizăm lucrările înainte de termen. Canalizarea în Sânleani va fi acoperită integral. Avem finanțarea deja, avem cele trei milioane de euro, cu ajutorul Consiliului Județean și al Guvernului, prin programul Anghel Saligni. Mai avem celelalte două tronsoane, care sunt suportate din Consiliul Local, în valoare de 1,5 milioane de euro. Iată că din cele cinci tronsoane câte sunt în total, trei sunt deja finanțate și vom începe lucrul anul acesta. Va rămâne doar Livada și racordurile. În acest moment avem peste 65% finanțare pentru lucrările de canalizare“, a declarat Iosif Bimbo, primarul comunei Livada.

Introducerea canalizării în comuna aproape lipită de municipiu este o investiție absolut necesară nu doar pentru confortul populației actuale a comunei, cât și pentru dezvoltarea ulterioară a celor două localități: Sânleani și Livada.

Situată la doar câțiva kilometri de Arad, comuna Livada a devenit una dintre principalele opțiuni ale arădenilor pentru a-și achiziționa o casă. Problema cea mai mare, invocată de către cei care s-au mutat în Livada ori care își doreau să se mute, era tocmai lipsa canalizării, o problemă care apăsa greu pe umerii administrației locale, pusă în situația de a găsi cât mai urgent o soluție.

Una dintre aceste soluții era ca master-planul pe județ să intre în funcțiune. Având însă în vedere faptul că maste-planul este doar la nivel de proiect tehnic, și în plus nu se știe dacă Livada ar fi fost eligibilă, conducerea primăriei a luat decizia de a urma un drum propriu și a accesat fonduri guvernamentale, iar o parte din lucrări sunt din bugetul local. Altminteri, așteptarea după master-planul pe județ ar fi împotmolit comuna poate cel puțin încă zece ani fără canalizare.

 

Recomandările redacției