UTA revine cu trei puncte de la Buzău, unde s-a impus cu 2-1 contra Gloriei în meciul din Grupa D a Cupei României, dar evoluția „roș-albilor” nu a fost una foarte bună. Conduși la pauză cu 1-0 după golul marcat de Dumitrache, utiștii au întors rezultatul în partea a doua prin șutul de la distanță al lui Freitas și reușita lui Vucenovic, venită după o eroare a portarului Haymamba.

Arădenii au făcut o primă repriză destul de slabă, iar gazdele au reușit să profite și au deschis scorul, în minutul 32. Chică-Roșă i-a pasat lui Valentin Dumitrache, acesta a avansat până în careu şi l-a lobat pe Kucher, iar balonul a intrat în poartă, cu toată opoziția lui Roganovic, care a încercat să respingă. Avea să fie unica reușită a primei părţi, iar buzoienii au intrat cu avantaj la vestiare.

UTA a început mai bine partea secundă și egalarea a venit în minutul 57. Brazilianul Marcelo Freitas a primit un balon la 30 de metri și l-a învins pe Haymamba cu o execuție superbă, un șut puternic sub bară. Bulgarul Georgiev putea să facă 2-1 pentru gazde după o acțiune a lui Tănasă în banda stângă, dar a tras peste dintr-o poziție bună. Până la urmă, echipa care a trecut în avantaj a fost UTA. Fabry a șutat de la distanță, portarul Haymamba a scăpat balonul în faţă, exact la Aleksandar Vucenovic, care a fost pe fază și a înscris din câțiva metri. Finalul de meci a fost destul de liniștit, iar „roș-albii” au protejat avantajul minim şi au luat cele trei puncte.

În runda a doua din Grupa D, UTA va juca acasă, la Oradea, împotriva Universității Craiova, iar buzoienii o vor găzdui pe Farul.

Formații:

Buzău: Haymamba – Sg. Pîrvulescu, Patapis, Wiktorski, Sălceanu – Georgiev – V. Angelov (Tănasă 46), Pervan (Trebotic 46), D. Izata (I. Șerban 66), V. Dumitrache (Mihaiu 66) – Chică-Roșă (Radic 66). Rezerve neutilizate: Greab – Nadolu, Dobrosavlevici, Golan. Antrenor: Andrei Prepeliță

UTA: Kucher – Roganovic, Stolnik, Benga, Dumitrașcu – Holst (Leidsman 62), Marku (Freitas 46) – Stahl, Stanciu (Fabry 46), Ofosu (R. Pop 46) – Vucenovic (Abeid 81). Rezerve neutilizate: Iacob – Rodrigues, Iurasciuc, C. Mihai. Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), Daniel Ilinca (Craiova), Răzvan Tudor (Bucureşti). Rezervă: Mihai Ene (Bucureşti – Bucureşti)

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti), Simona Renta (Galaţi)

FOTO: UTA Arad

Recomandările redacției