Titularizat din nou de Mircea Rednic după patru etape, Albert Stahl a făcut un meci bun contra lui FC Voluntari. Arădeanul a fost implicat în mai multe faze ofensive în prima parte, când a evoluat ca mijlocaș, iar după pauză a fost retras pe postul de fundaș dreapta din cauza accidentării suferite de Diogo Rodrigues.

Din păcate, arădenii nu au reușit să concretizeze ocaziile create și au fost nevoiți să se mulțumească cu un punct după o remiză albă. „A fost un meci destul de bun, am început bine, a fost o primă repriză foarte bună, am început exact cum am vorbit înainte de meci, agresiv, să facem pressing avansat, pentru că jucăm acasă și așa ar trebui să începem fiecare meci. Am făcut un pressing avansat și nu i-am lăsat să joace. Pe jocul acesta, am reușit să recuperăm multe mingi și să ducem foarte multe mingi în careu, dar, din păcate, ne-a lipsit ultima pasă sau finalizarea, acolo ar trebui să fim mai concentrați. Aveam nevoie de cele trei puncte, am jucat acasă, am și făcut un joc foarte bun și încununam acest joc dacă obțineam o victorie. Am avut multe situații în prima repriză, dar dacă a fost nevoie să trec mai jos, deoarece Diogo a avut o problemă la spate, am trecut și am avut câteva situații și pe faza ofensivă. Poate puteam să am mai multe dacă rămâneam în atac, dar trebuia să îmi și dozez efortul, să fac un meci bun și defensiv, pentru că jucam pe postul de fundaș și trebuia să îmi fac treaba. Clasamentul plânge și plângem și noi din cauza asta. Avem nevoie de puncte și azi am făcut un joc bun, trebuia să câștigăm. Trebuie să adunăm puncte și să nu ne pară rău la final că nu le-am luat.” a spus Stahl.

Pentru „roș-albi” a fost ultimul meci din acest an la Arad, iar în prima partidă pe care o vor găzdui la Oradea, utiștii vor întâlni chiar fosta echipă a lui Stahl, Rapid. „Contează că nu vom juca la Arad cu Rapidul, aportul publicului este foarte important. Este o presiune în plus pentru adversari, simți că te împing de la spate și asta trebuie să încercăm, să luăm mai mult, noi, ca echipă, să luăm din energia publicului și să mergem pe adversar mereu când jucăm acasă. Sunt convins că vor veni și la Oradea, trebuie să luăm ceea ce este pozitiv și să jucăm la victorie, pentru că avem nevoie de puncte, ca să scăpăm de zona asta” a afirmat fotbalistul de 24 de ani.

Odată cu transferul lui Tiberiu Căpușă, Stahl are un nou concurent în banda dreaptă: „Eu simt că pot să îmi păstrez locul în primul 11, am încredere în mine, simt că au și domnii antrenori încredere în mine, și colegii. Când intru în teren trebuie să demonstrez și fiecare jucător care intră în teren, titular sau rezervă, trebuie să demonstreze că merită să intre, să fie acolo, și să aibă realizări pentru echipă, să ducem mereu cele trei puncte.”

În meciul de la Sfântu Gheorghe, UTA a fost învinsă după un gol înscris de Aganovic din lovitură liberă în prelungiri. Totuși, arădenii puteau să obțină un punct pe terenul lui Sepsi dacă Stahl ar fi profitat de ocazia avută în ultimele minute: „A fost un moment greu, așa este la fotbal, dar trebuie să trecem repede peste momentele grele. E frumos la fotbal că poți mereu săptămâna viitoare să te revanșezi, am reușit să dau o pasă de gol la Botoșani în ultimele minute și sper să fiu mai decisiv, să dau pase de gol și goluri, pentru că asta îmi lipsește și mie și așa pot să ajut echipa mai mult.”

În total, fotbalistul crescut de UTA are 103 partide în prima divizie, în care a marcat de patru ori, oferind și cinci assist-uri.

FOTO: UTA Arad

Recomandările redacției