A fost sărbătoarea cuvântului și a cărții la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad. „Noaptea bibliotecii arădene” a prilejuit o efervescență culturală și de petrecere a unui timp de calitate pentru mulți arădeni de toate vârstele.  Sălile și coridoarele au fost pline de vizitatori, mici și mari. Și pe bună dreptate, pentru că în fiecare ungher al clădirii a fost ceva de descoperit și făcut.

S-a vizitat expoxiția de carte veche de la parter, s-au făcut selfie-uri și poze, s-a asistat la nașterea tablourilor, s-a făcut portretul toamnei, s-a cântat, s-a lansat carte, s-a ascultat literatură arădeană și lecții pentru viață. Cei pasionați de știință și de tehnologie au putut vedea viața la…microscop, dar s-au ales și cu mici suveniruri printate la imprimanta 3D. A fost o atmosferă fascinantă!

„Mulţumim tuturor arădenilor care au răspuns invitației noaste, cititori noi și vechi, a căror prezență ne-a bucurat și pe care îi așteptăm cu drag în continuare. Cărțile nu te trezesc, te deșteaptă!”, a punctat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, care a fost prezent la eveniment. Așadar flori, multe flori, cărți, cuvinte, dar mai ales oameni cu fețe destinse și zâmbitoare. Preț de  câteva ore, arădenii au ieșit din propria matcă și au participat  activ la „Noaptea bibliotecii arădene!”  A fost o seară de poveste cu povești, o altfel de noapte, o noapte printre cărți.

Recomandările redacției