UTA revine cu un punct de la Ploiești, după ce a remizat, scor 0-0, cu Petrolul. Arădenii au făcut un nou meci bun, dar nu au reușit să profite de ocaziile create. „Roș-albii” au fost nevoiți să joace cu un om în minus în ultimele 20 de minute după o eliminare gratuită dictată de arbitrul Cătălin Popa, care i-a acordat lui Cooper al doilea cartonaș galben pentru un fault inexistent.

Arădenii au dominat autoritar prima repriză de pe „Ilie Oană” și au avut mai multe faze periculoase, printre care și două ocazii enorme la poarta lui Zima. Atât Micovschi, cât și Cooper au scăpat singuri cu portarul Petrolului, însă execuțiile au fost foarte slabe, exact pe direcția goalkeeperului. De cealaltă parte, gazdele au avut un gol anulat pentru offside și o oportunitate în prelungirile reprizei, când Abeid a reușit să blocheze șutul trimis de Hanca. 

Juniorul Rădulescu a avut prima ocazie a reprizei secunde, în minutul 62, când a trimis bine din voleu, însă Iacob a respins excelent. UTA a mai ratat o oportunitate enormă în minutul 75. După o fază lucrată de Pop și Fabry, juniorul arădean i-a trimis lui Cooper în centrul careului, dar italianul a trimis slab, în transversală. După trei minute, arădenii au rămas în zece oameni după o eroare gravă a arbitrului Popa. Cooper a intrat prin alunecare pentru a-l deposeda pe Hanca, nu l-a atins pe jucătorul gazdelor, dar „centralul” i-a acordat al doilea galben utistului. Nefiind vorba despre un cartonaș roșu direct, decizia nu a putut fi influențată de cei din camera VAR. Cu un om în plus, „lupii galbeni” s-au trezit la viață pe final și au ratat mai multe ocazii importante, prin Jefferson, Răducan și Rădulescu, dar până la urmă tabela nu s-a schimbat și UTA înregistrează al doilea 0-0 consecutiv, după cel de la Arad cu FC Voluntari.

Următorul meci al „roș-albilor” se va disputa pe 20 octombrie, de la ora 21:00, pe teren propriu împotriva Rapidului.

Formații:

Petrolul: Zima – Doua (Jefferson 54), P. Papp, Meijers, Dumitriu – Diomande (Rădulescu 57), Hanca – Musi, Jair, G. Grozav – M. Roman II (Răducan 75). Rezerve neutilizate: Eşanu – Justiniano, Garutti, Huja, D. Radu, Mitrov. Antrenor: Florin Pârvu.

UTA: Fl. Iacob – Capușă (Rodrigues 70), Stolnik, Benga, Abeid – Freitas, Cr. Mihai – Stahl (R. Pop 70), Fabry (Stanciu 83), Micovschi (Dumitrașcu 90+3) – Cooper. Rezerve neutilizate: Kucher – Markov, Ofosu, Marku, Holst. Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) – Daniel Mitruți (Craiova), Mircea Orbuleț (București). Rezervă: George Găman (Craiova).

Camera VAR: Szabolcs Kovacs (Carei), Bogdan Gheorghe (București).

Observator FRF: Florin Hîncu (Brașov)

Delegat LPF: Ion Cățoi (Mediaș).

Recomandările redacției