Pentru a doua etapă la rând, UTA și-a dominat clar adversarul și a avut mai multe ocazii importante de a înscrie, însă a fost nevoită să se mulțumească cu o remiză albă. Runda trecută, adversarul a fost FC Voluntari la Arad, iar astăzi Petrolul, la Ploiești.

Mircea Rednic a fost dezamăgit de rezultat, însă a văzut destule aspecte pozitive în evoluția elevilor săi: „Cred că am făcut o partidă bună, am avut inițiativă, am avut ocazii clare, trei sau patru situații singur în fața porții, două în prima repriză, încă două Cooper în repriza a doua. Cred că am fi meritat să câștigăm astăzi. A venit eroarea lui Cooper, pe care eu nu pot să o accept, mai ales când știi că ai galben, un fault aiurea la mijlocul terenului și noi am avut de suferit, Petrolul a împins jocul, cu mingi lungi, cu centrări din lateral, și-au creat și două situații, norocul nostru că, pentru moment, echipa asta are un portar foarte bun, care e tot timpul la datorie. Cu un punct niciodată nu poți să fii mulțumit, dar au fost multe lucruri bune, ținând cont și de situația care s-a creat, ce a fost după meciul cu Voluntari. Am terminat cu trei jucători sub 21 de ani, toți trei convocați la echipa națională, e un lucru pozitiv”

Antrenorul UTA-ei a trecut peste infarctul suferit în timpul meciului cu FCSB și a revenit 100% alături de echipă: „Nu au ce să facă cei din familia mea, dacă Dumnezeu vrea să mor aici, o să mor aici, la UTA. Mă controlez, am destulă experiență, așa am zis și înainte, colesterolul acum e foarte bine, analizele sunt bune, EKG-ul e bun, dacă vin și rezultatele atunci chiar mă liniștesc. Pulsul tot crește, e normal, și la noi ca și la Petrolul, e o echipă de tradiție, cu suporteri, cu ambiții, când lucrurile nu merg bine, antrenorul e de vină. Cu toate că, astăzi cred că le-am demonstrat că proiectul acesta care s-a început începe ușor-ușor să meargă. Din moment ce pleacă 20 de jucători și vin 20 de jucători, normal că ai nevoie de timp, e o reconstrucție a unei echipe. Mai completăm, săptămâna asta am fost mulțumit că am avut 24 de jucători, am început cu 15 de la echipa a doua, am avut meciuri la care nu am putut să pun pe foaie 20 de inși, asta se uită ușor”

Chiar dacă eliminarea lui Cooper a fost una extrem de controversată, pe reluările oferite de televiziuni observându-se destul de clar că italianul nu l-a atins pe Hanca la faza celui de-al doilea cartonaș galben, tehnicianul UTA-ei i-a reproșat atacantului său riscurile pe care și le-a asumat fără rost în meciul de astăzi: „Nu pot să stau într-un singur atacant, astăzi a lipsit Vucenovic, care s-a accidentat acum două zile. Sunt supărat acum pe Cooper, asta e clar. Cred că dacă mai aveam o rezervă, o altă soluţie, şi rămâneam 11 contra 11, cred că putea să fie alt rezultat, dar trebuie să fiu și corect și să mă mulțumesc cu un punct, chiar dacă nu sunt mulțumit. E vorba de experiență, de minte, nu ai voie să faci…s-a certat cu toată lumea, a lovit pe toată lumea, zici că a căutat… O să stea la rând, a avut șansă, i-am dat șanse meci de meci, o să stea la rând pentru că eu răspund și lumea pe mine mă judecă”

În etapa viitoare, UTA îşi va face debutul pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea cu un meci împotriva Rapidului, club la care Mircea Rednic a activat în mai multe perioade și cu care a cucerit trofee atât din postura de fotbalist, cât și din cea de antrenor: „Îmi pare rău că nu îi putem aștepta pe cei de la Rapid la Arad, ci la Oradea. „Trupa noastră de șoc” s-a dus acolo și încearcă să ne creeze condiții foarte bune, sunt sigur că stadionul va fi plin, suporterii noștri adevărați vor veni lângă echipă. Ultimul lor campionat s-a câștigat cu mine și sunt niște sentimente acolo, chiar am avut o perioadă bună, și ca jucător am câștigat campionatul, iar ultimul titlu s-a luat cu mine ca antrenor. Au o echipă foarte bună, condiții bune, buget mare, acum au și un conducător care știe ce înseamnă performanța și devine o echipă care se poate bate pentru campionat anul acesta”

Arădenii au rămas pe locul 14 în clasament după această remiză, dar ar putea fi depășiți de Dinamo dacă bucureștenii se impun în meciul de pe teren propriu cu CFR Cluj.

FOTO: UTA Arad

Recomandările redacției