Naționala U21 a României a obținut prima victorie din preliminariile EURO 2025, 2-0 cu Armenia în Giulești, partidă în care arădeanul Cătălin Vulturar a fost integralist și a reușit să marcheze primul său gol la această categorie de vârstă.

„Tricolorii” au deschis scorul în minutul 37, printr-un gol marcat de Cătălin Vulturar. Fotbalistul lui Lecce l-a testat pe portarul Matinyan cu un șut de la distanță, goalkeeperul a respins în corner, iar din lovitura de colț rezultată, Octavian Popescu a centrat la colțul scurt și Vulturar a înscris cu capul. Și a doua reușită a României a pornit tot de la un corner executat de Popescu, în minutul 80. De această dată, jucătorul FCSB-ului a centrat la colțul lung, goalkeeperul armean a ieșit neinspirat din poartă și Ștefan Baiaram a împins balonul în plasă din câțiva metri.

Marți, de la ora 18:00, echipa antrenată de Daniel Pancu va disputa un nou meci pe teren propriu, la Sibiu împotriva Finlandei.

Clasament

Formații:

România: Sava – Pantea, Ignat, M. Ilie, Amzăr – Corbu, Vulturar, Grameni (Baiaram 67) – Mazilu (Pănoiu 58), O. Popescu (L. Mihai 82), R. Ilie (F. Ilie 58) Rezerve neutilizate: Hindrich – R. Pașcalău, Burnete, D. Oroian, G. Buta. Selecționer: Daniel Pancu

Armenia: Matinyan – Mnatsakanyan, Muradian, Simonyan, Aventisian (Galstyan 77) – Avanesyan, Piloyan (Bagrintsev 67) – Alaverdyan (Vardanyan 85), Iskenderian, Tarakhchyan – Nalbandyan (Minasyan 67). Rezerve neutilizate: Haruryunyan – Nikoghosyan, Darbinyan, Manukyan, Hovhannisyan. Selecționer: Narek Azatyan

FOTO: Alex Nicodim

 

Recomandările redacției