Mauritania, echipa utistului Aly Abeid, a fost repartizată în Grupa D a Cupei Africii pe Națiuni, unde va întâlni Algeria, Burkina Faso și Angola. Tragerea la sorți a avut loc cu câteva zile în urmă, la Abidjan, în Coasta de Fildeș, țara gazdă a turneului, iar Confederația Africană de Fotbal a adus patru fotbaliști uriași pentru a extrage echipele din cele patru urne: ivorianul Didier Drogba (ex-Chelsea), senegalezul Sadio Mane (actualmente la Al Nassr, ex-Liverpool), marocanul Achraf Hakimi (PSG) și nigerianul John Obi Mikel (ex-Chelsea). Mauritania a făcut parte din urna a treia, așadar soarta echipei a fost în mâinile lui Hakimi.

Turneul final se va desfășura în perioada 13 ianuarie – 11 februarie 2024, iar toate meciurile Mauritaniei din grupă vor avea loc pe Stade de la Paix din Bouake: pe 16 ianuarie cu Burkina Faso, pe 20 ianuarie cu Angola și pe 23 ianuarie cu Algeria.

În aceste zile, Aly Abeid și colegii săi se află într-un cantonament în Maroc, unde au avut programate și două amicale. Sâmbătă, au învins Madagascarul cu 2-1 (partidă în care fundașul UTA-ei a rămas pe bancă), iar mâine vor întâlni Burkina Faso, un preambul pentru debutul de la turneul final al Cupei Africii.

Tabloul complet al grupelor de la Cupa Africii pe Națiuni 2023:

FOTO: CAF

Recomandările redacției