Duminică, Ovidiu Hațegan va atinge o bornă importantă în cariera sa: 300 de partide în Liga 1. Arădeanul va conduce duelul dintre Universitatea Craiova și Petrolul, din cadrul rundei a 13-a a SuperLigii.

„Centralul” arădean a debutat în elită pe 20 septembrie 2006, în Gloria Bistrița – FC Vaslui (3-0, foto jos), când l-a avut alături pe Claudiu Tripa, arbitru asistent din orașul nostru. În topul all-time al prezențelor în prima divizie, Hațegan e pe locul 5, depășit doar de Alexandru Tudor (381 prezențe), Sebastian Colțescu (370), Cristian Balaj (341) și Istvan Kovacs (333). Și asta în condițiile în care Hațegan a pierdut mai mult de un an din cauza operației la inimă, în urma infarctului suferit în martie 2022.

Din cauza acelui infarct, Ovidiu Hațegan a ratat prima Cupă Mondială din carieră, cea din Qatar, disputată la finalul anului trecut. A urmat o perioadă lungă de recuperare, teste medicale, apoi s-a întors ca arbitru VAR, atât pe plan intern cât și internațional, iar din această vară a revenit ca și central în SuperLiga. În general, arădeanul a avut o perioadă grea în viața personală, pierzându-și ambii părinți în decurs de patru ani.

Cupa Mondială a rămas singura competiție majoră la care Hațegan nu a arbitrat, el bifând peste 80 de meciuri în cele mai importante întreceri la nivel de club, UEFA Champions League (45) și UEFA Europa League/Cupa UEFA (38), dar și două prezențe la turnee finale de Campionat European, în 2016 și 2020. De asemenea, arădeanul a condus meciuri și la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, dar și de la Campionatul Mondial al Cluburilor din 2019.

Recomandările redacției