Avocații se vor întâlni cu tinerii din mediul preuniversitar și în acest an, deoarece a fost demarată a treia sesiune a proiectului „Fii Avocat în Școala Ta”.

Este proiectul prin care elevii pot dobândi cunoștințe juridice care le conferă abilitatea de a se distanța de fapte prevăzute de legea penală. Deopotrivă, elevii de orice vârstă pot recunoaște și contracara eficient faptele sau împrejurările în contextul cărora este posibil a deveni victime ale infracțiunilor. Din Arad 20 de avocați se vor prezenta în fața elevilor pentru a-i îndruma.

Proiectul este lansat de Uniunea Națională a Barourilor. Astfel, printre temele abordate sunt: cum să nu cazi victima unor infracțiuni de violență, sexuale sau informatice, bullyingul și cum poate fi acesta evitat, precum și profesiile juridice (avocat, judecător, procuror).

În Arad este vorba despre vizitarea elevilor de la mai multe școli atât din municipiu, cât și județ.

Astfel, la sediul Baroului din Arad, vineri, în prezența înspectorului şcolar general. prof. Marius Göndör a avut loc evenimentul oficial de deschidere a noi sesiuni din proiect.  Decanul Baroului, avocatul Andrei Ioniță, a fost cel care a moderat întâlnirea și a anunțat faptul că avocata Amalia Pascal este cea care va coordona activitatea proiectului „Fii Avocat în Școala Ta”.

În sală au fost avocați care au mai particpat la proiect și care și-au împărtățit experinețele avute anii trecuți cu elevii, dar și dintre cei care vor merge pentru prima dată în acest proiect prin școli.

Specificăm faptul că avocații vor face aceste ore în mod voluntar.

 

 

Recomandările redacției