UTA și Farul Constanța au remizat, scor 0-0, în meciul disputat astăzi pe Stadionul Municipal din Sibiu în cadrul etapei 20 din Superligă. Partida a fost una echilibrată, cu foarte puține faze periculoase. Singurul șut pe poartă al arădenilor i-a aparținut kenyanului Eric Omondi, a cărui execuție de la marginea careului mic a fost respinsă cu piciorul de portarul Aioani.

Prima repriză a fost echilibrată, însă cu foarte puține faze de poartă. Arădenii au avut două ocazii, ambele irosite de Omondi: în minutul 26, kenyanul  a tras ratat execuţia dintr-o poziție bună, iar în minutul 39 a șutat de la marginea careului mic, dar portarul Aioani a reușit să respingă cu piciorul. De cealaltă parte, Farul a avut un plus la capitolul posesie, însă nu a trimis niciun șut pe spațiul porții lui Iacob înainte de pauză. În minutul 41, Rivaldinho a reușit să înscrie, însă golul a fost anulat pentru offside, iar la aceeași fază oaspeții au cerut penalty pentru o intrare a lui Benga asupra lui Munteanu, însă decizia arbitrului Călin a rămas neschimbată după verificarea din camera VAR.

Prima ocazie a părții secunde i-a aparținut lui Budescu, în minutul 58. Mijlocașul Farului a tras de la 18 metri, dar balonul a fost deviat de Conte și a ieșit în corner. Faza a fost verificată pentru un eventual henț comis de apărătorul din Guineea, însă nici de această dată constănțenii nu au primit penalty. Meciul a continuat în aceeași notă din prima repriză, cu multe greșeli la construcție și extrem de puține faze de poartă, iar rezultatul final, 0-0, a fost unul just ținând cont de ce s-a jucat astăzi pe Municipalul din Sibiu.

În următoarea rundă, ultima din acest an, UTA va juca pe Cluj Arena împotriva Universității Craiova, miercuri, de la ora 17:30.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Stolnik, Conte, Benga – Căpușă, Cr. Mihai, Carp (Marku 72), Abeid – Fabry (R. Pop 90+1), Omondi (Cooper 72), Micovschi (Stahl 90+1). Rezerve neutilizate: Kucher – Rodrigues, Iurasciuc, Ofosu, Stanciu. Antrenor: Mircea Rednic

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, Boli, Dussaut – Vînă, Artean, Grameni – Budescu (Grigoryan 68), Rivaldinho (Mazilu 68), L. Munteanu (Queiros 68). Rezerve neutilizate: Buzbuchi – Dănuleasă, Grosu, Banu, N. Popescu, Benchaib. Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Adrian Popescu (Craiova), Romică Bîrdeș (Pitești). Rezervă: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea).

Camera VAR: Cristina Trandafir, Valentin Avram (ambii din București)

Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare)

Observator LPF: Ioan Mărginean (Alba Iulia).

Recomandările redacției