UTA a rămas neînvinsă în cele două dueluri din sezonul regulat contra campioanei României, Farul Constanța. După 2-2 în octombrie la Ovidiu, cele două formații au remizat din nou, 0-0, la Sibiu. Rezultatul poate fi considerat unul bun prin prisma adversarului, însă „roș-albii” au rămas pe loc de baraj în clasament.

La final, Mircea Rednic a tras concluziile după disputa cu echipa antrenată de Gheorghe Hagi: „Sunt mulțumit și nemulțumit. În prima repriză, cu mai multă atenție, mai multă concentrare la ultima pasă și dacă am fi luat deciziile care se impuneau, puteam să și înscriem. Cred că meritam să dăm cel puțin un gol. Nu ne e ușor, nici mie nu mi-e ușor, pentru că a trebuit să improvizez, Eric (n.a. Omondi) nu e un atacant, e al doilea atacant sau jucător de bandă, dar, totuși, și-a creat multe situații, a pus multe probleme fundașilor de la Farul. Cooper a avut ceva probleme la antrenamentul de ieri și nu era sută la sută, suferi când nu ai un atacant în fața porții. Păcat că nu am reușit să înscriem. Repriza a doua a fost mai echilibrată, a fost o luptă la mijlocul terenului, în care ambele echipe s-au apărat foarte bine. Mă bucur că n-am luat gol, cu sistemul cu care am jucat i-am blocat foarte bine în prima repriză, când au jucat cei doi atacanți, plus Budescu. În ultimele etape au înscris foarte multe goluri, aici nu au reușit, nu știu dacă au avut vreo ocazie clară în prima repriză și nici în a doua. N-ai cum să fii mulțumit, în situația noastră ne-am fi dorit mai mult. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, de felul cum s-a abordat jocul acesta. Mi-e ciudă că doar cu echipele bune avem o reacție bună și o atitudine bună, am pierdut puncte cu echipe care ar fi de nivelul nostru și cu care noi ne batem în clasament. Mai avem un singur meci, nu ne e ușor, în ultima perioadă mai mult am fost în deplasare, ne mutăm dintr-un oraș în altul. Mai avem puțin, terenul e aproape complet, la meciul cu Sepsi de acasă o să fie altceva, cu un stadion plin, cu atmosfera care se crează la Arad și jucătorii ar fi fost mult mai prezenți. Niciodată nu pot să zic că sunt mulțumit, dar e un punct cu fosta campioană a României, o echipă bună. Ne-am descurcat bine, dar trebuia mai mult acolo în față. Am avut prezență, am avut câteva contraatacuri, dar păcat că ultima pasă nu a fost ceea ce trebuie”

Arădenii au fost susținuți din tribune de aproximativ 500 de fani pe Municipalul din Sibiu: „A contat și vremea, și distanța. Noi jucăm în deplasare, nu ne e ușor, mai ales că acum aveam două meciuri acasă și noi le jucăm în deplasare. E clar că nu e ușor nici pentru suporteri, mai ales în perioada asta, e și frig și deplasarea, eu îi înțeleg. Totuși, le mulțumesc celor care au venit, toată lumea așteaptă să se termine odată cu călătoriile astea, noi nici nu ajungem bine la Arad că trebuie să ne pregătim de Cluj, ce antrenamente să mai faci. Nu suntem acomodați nici cu stadionul. Dar nu ne plângem, pentru că asta a fost situația, s-a încercat să se amâne renovarea terenului, nu s-a putut, nu ne mai plângem. Oricum, au fost rezultate pozitive cu echipe cu pretenții, care și-au propus play-off” a afirmat antrenorul UTA-ei.

„Roș-albii” se află pe locul 14, de baraj, însă distanța până la ultimul loc de play-off, ocupat chiar de Farul, este momentan de doar șase puncte. Așadar, cu o serie bună în 2024, utiștii ar putea spera la o poziție mai bună, având în vedere și întăririle care vor sosi în pauza de iarnă: „Avem 23 de puncte acum, în sezonul regulat trecut am terminat cu 27, nu stăm rău. Și eu îmi doresc, toată lumea își dorește, dar trebuie să și înțelegem situația. Ne dorim foarte mult să ajungem în play-off, mai mult ca sigur că în perioada asta ne vom întări. Cei care nu s-au integrat ușor-ușor ne despărțim de ei, am înțeles că și Holst are un acord deja, va rezilia, mai sunt și cei doi (n.a Kyvon Leidsman și Ivaylo Markov), o să mai fie. Toți au avut șanse să joace” a declarat Rednic.

Miercuri, de la ora 17:30, „roș-albii” vor juca pe Cluj Arena împotriva Universității Craiova, care astăzi a remizat, 2-2, cu Politehnica Iași, după ce a condus cu 2-0 la pauză.

FOTO: Vlad Sîrb

Recomandările redacției