Primul arădean cunoscut care ne-a părăsit în anul 2023 a fost utistul Lucian Todea. Acesta a murit pe 20 ianuarie. Acesta a murit la scurt timp după Florin Hidișan (40 de ani).

Lucian Todea a murit după o bătălie crâncenă cu cancerul la cap. Todea s-a format la LPS Bihorul Oradea, dar a debutat în Liga 1 în tricoul echipei UTA Arad. Atunci, antrenorul arădenilor era chiar Marius Lăcătuș, care l-a trimis pe teren pe Lucian în minutul 69, în locul lui Thiago Fernandes. Printre coechipieri i-a avut pe portarul Daniel Tudor, jucătorii Laszlo Balint, Cosmin Pașcovici, Cristian Todea, Crstian Dănălache, Bogdan Apostu sau bihoreanul Dorin Mihuț, ulterior fiind coleg și cu Ioan Hora. După experiența arădeană a mai jucat, printre altele, la FC Bihor, Lotus Băile Felix, Dinamo II București, Corvinul Hunedoara, CSM Râmnicu Vâlcea, SCM Zalău, Crișul Chișineu Criș.

Marina Podea

După câteva zile, fosta profesoară și directoare a Colegiului Național Elena Ghiba Birta Arad, omul de cultură Marina Podea a încetat din viață.

„Cu respect ne despărțim de cea care ne-a fost profesoară și directoare a Liceului „Elena Ghiba Birta”, profesor Marina Podea.

A format generații întregi de elevi, fiindu-ne un model de intelectual, profesionist și OM.

Dumnezeu să o odihnească în pace!“, scrie prof. univ. dr. Dana Olar, medic pneumolog.

Dănuț Tol

O dramă a zguduit Aradul în aceeași perioadă, atunci când Dănuț Țol, fost membru al echipei de robotică Delta Force a murit fulgerător.

„Fulgerător și nedrept, Dănuț Tol, prietenul și colegul nostru, a plecat dintre noi. Încă nu putem să ne dăm seama cum s-a putut întâmpla așa ceva. Avea doar 19 ani și lumea în față. Avea planuri mari, să termine facultatea, să devină un constructor celebru de roboți. Am fost împreună în numeroase competiții, am câștigat premii importante. Toate s-au sfârșit brusc.

De azi înainte nu-l vom mai căuta la telefon sau acasă, pentru a-l convoca la echipă, nu îi vom mai putea spune să vină să ne ajute când dăm de greu. Dănuț dragă, ai fost pentru noi ca un frate, iar o parte din tine ne va fi veșnic alături. Ne vom aminti cu drag de energia și optimismul tău, de încurajările pe care le aveai tot timpul pentru fiecare dintre noi. O să ne lipsești enorm! De azi înainte vei fi în inimile noastre, singurul loc de unde nu vei mai pleca niciodată! Drum lin, într-o lume mai bună, în care să poți construi și proiecta roboți!“ .

Accident horror în noaptea de miercuri spre joi în Pasajul Michelangelo din Timișoara. Un șofer de 18 ani a pierdut controlul mașinii la intrarea în pasaj, s-a izbit de zidul interior și a fost proiectat apoi într-un camion care circula pe sens opus. Alți doi tineri din interiorul autoturismului, ambii în vârstă de doar 19 ani, au decedat. Unul era Dănuț Țol.

Preotul Gheorghe Petrișor 

Părintele Gheorghe Petrişor, fost preot în Parohia Galşa, Protopopiatul Lipova, a încetat din viaţă în seara zilei de marţi, 28 februarie 2023, la vârsta de 75 de ani.

A fost hirotonit preot în anul 1976 pentru Parohia Tăgădău unde a slujit 2 ani și jumătate, apoi numit preot în Parohia Beliu unde a slujit aproximativ 17 ani. Din anul 1993 devine preot paroh în satul Galșa de unde în noiembrie 2014 a ieșit la pensie. A  continuat să slujească în satul Galșa până în luna decembrie 2022 când starea de sănătate s-a agravat. A încetat din viață în ziua de marţi, 28 februarie 2023.

Adrian Mușat

Fostul atacant Adrian Mușat s-a stins din viață la doar 42 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. Aceasta a jucat în Liga 1, la Extensiv Craiova și Gloria Bistrița. Crescut la Plimob Sighet, el a mai evoluat, de-a lungul timpului, la Olimpia Satu Mare, ACU Arad.

Nicolae Bara 

Nicolae Bara a murit pe 20 martie.

Nicolae Bara a fost președinte al clubului UTA în perioada 2006-2008. Mandatul său a început cu multe speranțe, Bătrâna Doamnă făcând un sezon bun în prima ligă, reușind chiar și o mare victorie împotriva rivalilor de la Poli. Apoi sezonul al doilea a devenit unul tumultuos, în care Nicolae Bara a intrat în conflict atât cu partenerul său, Sandu Ion cât și cu administrația locală. Echipa a retrogradat iar Nicolae Bara s-a retras de la conducerea clubului.

În ciuda acestui eșec, suporterii i-au păstrat o amintire frumoasă. În primul rând pentru că a fost un tip franc, cinstit și corect față de club, istoria acestuia și suporteri. Dar poate cea mai importantă moștenire lăsată de Nicolae Bara la Arad este cea legată de marca UTA. Într-o perioadă în care rivala din Timișoara era zguduită de scandalul Zambon, Nicolae Bara s-a asigurat că acest lucru un se poate întâmpla la Arad: a înregistrat marca UTA la OSIM iar apoi a donat-o asociației Suporter Club UTA.

Gheorghe „Iachi“ Iacobesu

Dramă la Lipova: polițistul Gheorghe „Iachi“ Iacobesu a murit la 52 de ani.

Regretatul plutonier major șef Gheorghe Iacobescu – Iachi pentru prieteni și cunoscuți, s-a născut şi a crescut în oraşul Lipova. A fost cãsãtorit cu Loredana Maria Petcu, iar din rodul dragostei lor au venit pe lume cei doi copii.

Și-a petrecut întreaga sa viaţã în oraşul Lipova, fiind cunoscut pentru vasta sa activitate ca poliţist pânã anul trecut când a ieşit la pensie.

În ultimii ani din viaţã, s-a retras în liniştea casei sale din Neudorf, unde a petrecut clipe frumoase alãturi de cei dragi. În cele din urmã, în seara zilei de 13.04.2023, a venit asupra sa înfricoşãtorul ceas al morţii şi a plecat pe neaşteptate din mijlocul nostru la vârsta de 52 de ani, lãsând un gol enorm în sânul celor dragi ai sãi.

Ionel Marin Flore 

Ineul, în doliu! Ionel Marin Flore, care a lucrat peste două decenii în cadrul primăriei Ineu, a murit.

Ionel Marin Flore a fost o persoană cunoscută în Ineu, care a ajutat foarte multă lume, din calitatea pe care o avea, cea de angajat al primăriei din localitate, în cadrul Registrului Agricol.

Predrag Badnjarevic

Doliu în sportul arădean! Predrag Badnjarevic, fostul antrenor al echipei West Petrom Arad, a murit la 61 de ani.

Predrag Badnjarevic, fost antrenor la West Petrom Arad și BC Timișoara s-a stins din viață în cursul zilei de 14 mai, la vârsta de doar 61 de ani.

Antrenorul sârb a pregătit-o ultima dată pe CSKA 2 Moscova. El avea o experiență vastă în Europa, unde a antrenat în țări precum Grecia, Egipt, România, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Tunisia, Bahrain și Rusia.

Fostul nostru coleg, reputatul ziarist Simion Todoca, a trecut la cele veșnice

O veste extrem de tristă a îndurerat colectivul redacției noastre dar și  întreaga presă arădeană. Colegul nostru, reputatul ziarist Simion Todoca a trecut la cele veșnice, la vârsta de 65 de ani.

Simi, cum îi spuneam noi,  s-a confruntat în ultima perioada cu grave probleme de sănătate, dar în ciuda acestora  a continuat să scrie.  Editorialele sale, extrem de gustate de cititori, ne rămân ca amintire.

Simion Todoca, născut la 24 martie 1958, în Șepreuș,  absolvent al Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a fost mulți ani redactor la ziarul Adevărul, din Arad,  după care s-a angajat la Glasul Aradului, de unde a și ieșit la pensie.

În ciuda problemelor medicale grave, cu care se confrunta, Simi a rămas până la sfârșit un admirator al ziarului nostru, iar ultimul său editorial a fost postat în Glasul Aradului cu titlul: ”Cum își fac „specialii” averi pe spinarea săracilor” României.

Simi a murit pe 28 mai.

 

Nicandru Cuțaru, unul dintre cei mai îndrăgiți preoți din Arad, a încetat din viață

În anul 1972 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Nadăș, protopopiatul Ineu.

În Parohia Nadăș a păstorit până în anul 1977, iar din toamna acestui an a fost transferat la Parohia Măderat, protopopiatul Lipova, unde a slujit până în anul 1984. Pentru merite misionare deosebite, Episcopul Visarion Aștileanu l-a numit misionar protopopesc în perioada 1981 – 1984.

În urma examenului de concurs, în data de 1 octombrie 1984, a fost transferat la Parohia Arad – Gai, unde a păstorit timp de 33 de ani, până la pensionarea sa, în anul 2017.

Ioan Marconi

Pe data de 5 iunie murea profesorul Ioan Marconi. Prof. dr. Marconi Ioan a fost la  conducerea AJ Atletism, rămânând ulterior membru de onoare.

 

Dramă fără margini la Pecica. Preotul Cătălin Siladi (50 de ani) a fost găsit mort

Un apel la 112 de la ora 18.51 anunța faptul că un bărbat de 50 de ani din Pecica a fost găsit decedat.  Echipajul Ambulanței ajuns la fața locului a constatat că bărbatul a murit în urmă cu aproximativ 4-5 ore. Este vorba despre părintele de la Parohia Ortodoxă II Pecica, Cătălin Siladi.

Circumstanțele decesului duc spre o afețiune medicală acută.

Părintele a murit pe data de 10 iunie.

Părintele Mihai Ardelean, de la Semlac, a trecut și el la cele veșnice

După ce părintele Cătălin Siladi de la parohia Pecica II a fost găsit mort la numai 50 de ani, o altă veste tristă a venit în aceeași zi. Părintele pensionar Mihai Ardelean, fost preot în Parohia Semlac, Protopopiatul Arad, a încetat din viață, la vârsta de 70 de ani.

Doliu la Vladimirescu: fostul primar Ioan Crișan a încetat din viață

O veste tristă a îndurerat comunitatea din Vladimirescu. Fostul primar Ioan Crișan a încetat din viață pe data de 25 iunie.  Crișan a fost mai bine de 20 de ani la cârma comunei Vladimirescu, având cinci mandate de primar. A fost îndrăgit de comunitatea locală, iar de numele acestuia se leagă unele dintre cele mai importante proiecte din comună.

Ioan Crișan s-a retras de la conducerea comunei în 2020, după mai bine de 20 ani de administrație locală.

Părintele pensionar Mihai Dohangie, din Parohia Șiștarovăț, a încetat din viață

Părintele pensionar Mihai Dohangie, fost preot în Parohia Șiștarovăț și Filia Cuvejdia, Protopopiatul Lipova, a încetat din viață în seara zilei de luni, 26 iunie 2023, la vârsta de 72 de ani.

Doliu în muzica arădeană: Sorin „Mitchie“ Micescu s-a stins din viață

Sorin Micescu sau „Mitchie“, așa cum era el cunoscut printre prietenii săi, a încetat din viață pe data de 22 iulie. Muzician talentat, s-a numărat printre cei care au înființat trupa Hidro Grup, alături de regretatul Leo Iorga, Dan Miron sau Teo Boar, printre alții. Ulterior, trupa și-a schimbat denumirea în Pacific.
Câțiva dintre membrii trupei, printre care și Mitchie au reînființat Hidro Grup 8 Revival.

Colonelul de armată și… Generalul poet Constantin Butunoi a încetat din viață

Constantin Butunoi a încetat din viață. „Drum lin spre Împărăția Cerului, dragă tată, bunic, socru. Dumnezeu să te odihnească în pace. Nu te vom uita niciodată. Priveghiul va avea loc mâine seară, la orele 20 la Capela Șeitin. Înmormântarea va avea loc marți, 08.08.2023, orele 14.00, la Capela Șeitin”, a postat fiul său, Adrian Butunoi, pe Facebook.

Despre Constantin Butunoi, Glasul Aradului scria, printr-un articol de Petre Don, în anul 2015, odată cu lansarea celui de-al șaptelea volum de versuri. Nu credem că cineva a reușit să surprindă mai bine decât Petre Don toate nuanțele și substraturile versurilor regretatului Constantin Butunoi.

Dr. Zeno Moldovan a murit cu doar câteva zile înainte de a primi titlul de ”Cetățean de onoare al Aradului”

Reputatul medic arădean  Zeno Moldovan s-a stins la vârsta de 73 de ani, pe data de 10 august.
Dr. Zeno Moldovan, a fost ani la rând  șef al Secției Chirurgie Ortopedie Pediatrică în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Se pare că medicul a încetat din viață în noaptea de miercuri spre joi în urma unui infarct.

 

Doliu în mediul academic arădean: preotul Ioan Octavian Rudeanu a încetat din viață

Pe data de 21 august 2023, Facultatea de Teologie Ortodoxă Arad și Biserica Ortodoxă Română pierde un preot și un teolog de excepție: Pr. Prof. Univ. DR. IOAN OCTAVIAN RUDEANU a trecut la cele veșnice.

Părintele Rudeanu a ridicat o troiţă în Piaţa Lumii din Beijing, a editat manuale de religie pentru elevii români din Ungaria şi le-a vorbit new-yorkezilor despre religia dacilor.

 

Șocant și dureros! Artistul Dacian Giura, profesor al Liceului de Artă Arad, a încetat din viață la 45 de ani

Vestea cumplită care a luat prin surprindere mediul cultural arădean: îndrăgitul artist Dacian Giura s-a stins din viață, în urma unui infarct. Profesorul de pictură al Liceului de Artă „Sabin Drăgoi“ din Arad avea doar 45 de ani.

Pentru cei care l-au cunoscut pe artist, informația morții sale a căzut ca un trăsnet, Dacian fiind un tânăr care adora viața, își iubea până la venerație familia și copilul și categoric moartea părea mult prea îndepărtată de un astfel de suflet.

Dacian era un artist extrem de talentat, cu multe expoziții de pictură și grafică în portofoliu, experiență pe care o transmitea mai departe, cu mult drag și vocație, elevilor săi, din calitatea sa de profesor al Liceului de Artă „Sabin Drăgoi“.

Însă Dacian nu era doar un bun artist plastic, ci și un cântăreț deosebit. Înzestrat cu o voce de aur și cu un talent muzical aparte, Dacian a cântat în trupe de rock, unde era solist vocal. Artistul a abordat chiar și roluri de operetă.

De asemenea, era un mare fan al echipei de fotbal UTA, dragoste care i-a insuflat-o și copilului său.

Dacian era un tip special, glumeț, plin de viață, pozitiv, mereu zâmbitor, polivalent, un om de o rară calitate și extrem de talentat.

Culturistul arădean Eugen Kantor a murit. Dimineață a fost la ultimul antrenament în sală

În cursul dimineții de vineri, 15 septembrie, Eugen Kantor a mers să se antreneze la sală, unde a râs cu cei de acolo și și-a făcut exercițile, însă la scurt timp s-a anunțat decesul lui.

Eugen Kantor a luat în anul 1992 titlul de Maestru al sportului. Eugen avea 75 de ani și a avut în palmares peste 30 de concursuri naționale și internaționale câștigate.

 

Adriana Radu, care a dat generații întregi de asistenți medicali, s-a stins din viață

Școala Postliceală Sanitară Arad este din nou în doliu. Una dintre cele mai îndrăgite profesoare a încetat din viață. Este vorba despre Adriana Radu, prin mâinile căreia au trecut generații întregi de asistenți medicali.

 

UVVG Arad, în doliu: lect.univ.dr. Elena Angela Jireghie a trecut la cele veșnice

Colectivul Universității de Vest” Vasile Goldiș” din Arad este în doliu. Lectorul universitar dr. JIREGHIE  ELENA ANGELA a trecut pe data de 9 octombrie la cele veșnice.

 

Teatrul arădean în doliu: fostul director Ioan Văran a trecut la cele veșnice

O viață dedicată artei s-a stins. La 87 de ani, ION VĂRAN, actor și fost director al teatrului arădean, părăsește această lume, lăsând în urma lui tristețe în sufletele spectatorilor, colegilor și familiei, dar și aminitiri neprețuite. Gânduri despre respect, dedicare și dragoste necondiționată pentru scenă.

Ion Văran a fost actor al teatrului arădean din anul 1963 până în 2004, a regizat mai multe spectacole și din anul 1999 a fost la conducerea instituției culturale arădene.

Actorul a părăsit scena vieții la data de 14 octombrie.

 

A murit profesorul Gheorghe Rancu, originar din Bodrogu Vechi. A înființat un muzeu cu exponate unicat, la nivel național

Profesorul Gheorghe Rancu a încetat din viață. Născut la Bodrogu Vechi, în județul Arad, Gheorghe Rancu și-a legat destinul de Țara Almăjului, în județul Caraș-Severin, acolo unde a activat pentru promovarea zonei, scriind articole, susținând simpozioane și organizând întruniri cu teme istorice. De asemenea, numele său se leagă de muzeul pe care l-a desăvârșit acasă, cu exponate unicat, la nivel național.

 

Șimandul în doliu: fostul primar, Ioan Șandor, a trecut la cele veșnice

Zi tristă pentru locuitorii comunei Șimand. Ioan Șador, fost primar al comunei s-a stins în această seară. Anunțul a fost făcut de către Florin Dema, actualul primar al comunei Șimand.

Ioan Șandor a fost un reputat dascăl pentru comunitatea din care a făcut parte, fiind vecin cu edilul Florin Dema.

Ioan Șandor avea 93 de ani.

 

Suferință fără margini! Dansatorul arădean Alexandru Vereb a murit la doar 31 de ani. Cu două zile înainte a fost ziua lui de naștere

Tragedie în lumea dansului. Alexandru Vereb s-a stins la doar 31 de ani.

Alexandru s-a născut pe data de 27 octombrie 1992 la Arad și mai are doi fraţi.

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul în anul 2010, Alexandru spunea că dansul este un lucru care nu îl oboseşte niciodată şi care nu i se pare greu. „Nu mi s-a părut nimic greu, niciodată. Dacă îţi place ceea ce faci şi faci cu pasiune, nu e greu şi nu e obositor”, povestea Alexandru.

 

Palatul Copiilor Arad, în doliu:  profesorul Mircea Belean a trecut la cele veșnice

Colectivul  Palatului Copiilor Arad  este în doliu. Profesorul Mircea Belean, coordonator al Cercului de dans popular –  Clubul Copiilor Sântana,  a trecut pe data de 19 decembrie la cele veșnice, lăsând în urmă elevii îndurerați, pe care i-a îndrumat și care îl vor păstra în amintire.

 

A murit Viorel Enache 

Viorel Enache s-a stins din viață în a doua zi de Crăciun.

A fost primar al orașului Sântana, în două mandate, în 2004 și 2008. De asemenea, Viorel Enache a fost profesor și director adjunct al Școlii Generale 2 Sântana timp de șase ani, director al Casei de Copii Sântana timp de mai bine de două decenii, dar și director al DGASPC Arad pentru o scurtă perioadă.

„Cu profundă tristețe am aflat despre trecerea la cele veșnice a celui care a fost primar al orașului Sântana în perioada 2004-2012 și apoi consilier local până în anul 2020, domnul Viorel Enache. Angajații primăriei și ai consiliului local transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate”, a transmis Primăria Orașului Sântana.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției