Spre sfârșitul anului trecut, s-a zvonit că Rapidul a făcut o ofertă UTA-ei pentru a-l transfera pe Rareș Pop, fotbalist aflat pe lista mai multor cluburi din Superligă după ce a impresionat prin prestațiile sale din ultimul an și jumătate.

Într-o intervenție telefonică la Digi Sport, acționarul minoritar al Rapidului, Victor Angelescu, a confirmat faptul că giuleștenii au făcut o ofertă pentru juniorul utist, însă nu a fost de acord cu suma solicitată de formația „roș-albă”: Nu pot să vă spun exact care a fost oferta, dar pot să spun că am fost și suntem interesați de Rareș Pop și de jucători de acest profil. Într-o emisiune, am auzit că s-a spus că se transferă prea mulți jucători străini și prea puțini români. Noi vrem să aducem jucători români, dar e ceva incredibil ce se întâmplă la unele cluburi. Sunt exagerate anumite sume. Este și cazul lui Rareș Pop, și cazul altor jucători români. Patronii și președinții de la noi visează la niște sume… Au vrut mult peste un milion pe Rareș Pop. Dacă ai reușit să vinzi o dată cu 1.8 milioane (n.a. transferul lui David Miculescu la FCSB, care s-a făcut pentru 1,7 milioane) și știm care a fost deznodământul, nu înseamnă că poți să vinzi tot timpul”

Despre situația lui Pop a vorbit și antrenorul UTA-ei, Mircea Rednic: „Oferta despre care s-a scris prin ziare… Păi Rareș e de 600 de mii?….Adică tu, Rapid, ai dat pentru Borza 800 de mii, care e un fundaș și pentru Rareș mai puțin? Mă agăț eu de el, nici până la poartă nu ajunge. Nu îl las să plece, ce Dumnezeu!”, a fost mesajul tehnicianului.

Mijlocașul de 18 ani a marcat șapte goluri și a oferit patru assist-uri în cele 57 de meciuri jucate la echipa mare a UTA-ei.

Recomandările redacției