UTA a fost învinsă cu 3-0 de Honved Budapesta în meciul amical disputat astăzi în capitala Ungariei, pe Bozsik Arena. Benczenleitner, Krajcsovics și Bocskay au punctat pentru divizionara secundă maghiară, două dintre goluri fiind înscrise din faze fixe.

„Roș-albii” au controlat începutul de meci și au avut două ocazii în primul sfert de oră, prin Micovschi și Freitas, însă portarul Duzs a fost de fiecare dată la post. La prima lor fază periculoasă, gazdele au și deschis scorul, în minutul 16. Barna Benczenleitner a împins balonul în plasă din fața porții după ce Iacob a respins o lovitură liberă din lateral executată de Kerezsi. Cooper putea să egaleze la scurtă vreme după reușita maghiarilor, când a primit un balon în careu de la Micovschi, însă a trimis în transversală, iar în minutul 35 s-a făcut 2-0. Abel Krajcsovics a primit un balon în partea stângă, a avansat până la 20 de metri, de unde a trimis un şut frumos, cu efect, în plasa laterală a porţii apărate de Iacob. 

Maghiarii și-au mărit avantajul în minutul 75, tot dintr-o fază fixă. Bertalan Bocskay a executat o lovitură liberă de la 18 metri, poziție centrală, iar Stolnik, aflat în zid, a deviat nefericit mingea, care l-a depășit pe Lungu și a intrat în poartă.

Mircea Rednic le-a oferit din nou minute celor doi fotbaliști aflați în probe: Răzvan Trif a fost integralist, iar David Vraciu a evoluat în prima repriză. De asemenea, noul mijlocaș al arădenilor, Ariel Lopez, și-a făcut debutul în tricoul UTA-ei. Kevin Luckassen (în revenire după accidentare) și Eric Omondi (fără viză de Ungaria) au rămas și de această dată la Arad, ca și Fabry, Mihai, Marku și Kucher, de altfel, iar Aly Abeid este în continuare absent, fiind convocat la echipa națională a Mauritaniei, care debutează peste trei zile la Cupa Africii pe Națiuni.

A fost ultimul amical al iernii pentru formația „roș-albă”, care va juca primul meci oficial din acest an pe 22 ianuarie, în deplasare cu FCSB.

Formaţii:

Honved: Duzs – Eordogh, Kalnoki-Kis, Szabo, Benczenleitner – Adorjan, Lorinczy, Holman – Kerezsi, Bobal, Krajcsovics. Rezerve: Tujvel, Gyetvan – Bocskay, Haragos, D. Kocsis, G. Kocsis, Kovacs, Kundrak, Nyitrai, Pekar, Polak, Simon, Kulbachuk, Keresztes, Kaczvinski. Antrenor: Aurel Csertoi

UTA: Iacob (Lungu 72) – Stroungis (Stolnik 46), Conte (Iurasciuc 77), Benga (Dumitrașcu 46) – Rodrigues (Căpușă 46), Freitas (Stahl 23), Vraciu (Lopez 46), Trif – R. Pop (Stanciu 46), Cooper (Kyrychenko 64), Micovschi (Ofosu 46). Antrenor: Mircea Rednic

FOTO: UTA Arad

Recomandările redacției