UTA s-a despărțit în această iarnă de Aleksandar Vucenovic și Kyvon Leidsman, fotbaliști care nu mai făceau parte de ceva vreme din planurile lui Mircea Rednic, iar tehnicianul mai are la dispoziție în acest moment doar doi atacanți, pe Kevin Luckassen și Godberg Cooper. Eric Omondi a jucat și el pe acel post, însă africanul nu a dat cel mai bun randament în rolul de număr 9. În acest context, „roș-albii” caută să aducă un atacant, iar în aceste zile la Arad a revenit Vlad Morar, fotbalist care a mai jucat la UTA în prima jumătate a sezonului 2020-2021.

Prezența lui Morar la Arad este una surprinzătoare, având în vedere faptul că „vârful” nu a lăsat o impresie pozitivă în prima sa perioadă în tricoul „roș-alb”, chiar dacă a înscris de patru ori în 13 partide. Atacantul se antrenează în aceste zile sub comanda lui Mircea Rednic, cu care a mai lucrat pentru o scurtă perioadă la Petrolul, în debutul stagiunii 2012-2013. Actualul tehnician al arădenilor l-a folosit într-un singur meci, o victorie cu 2-1 contra Viitorului: Morar a intrat pe teren în minutul 84, iar după două minute a înscris golul de trei puncte pentru „lupii galbeni”.

Fotbalistul de 30 de ani a luat titlul cu Viitorul Constanța în 2017 şi cu Farul în sezonul trecut, dar a mai pus mâna și pe o Cupă a României, ca jucător al Petrolului, în 2013. Celelalte grupări din cariera lui Morar sunt Universitatea Cluj, Beitar Ierusalim (Israel), Rapid, ASA Târgu Mureș, Panetolikos (Grecia), FC Voluntari, Gaz Metan Mediaş, Dinamo şi Niki Volos (Grecia, Liga 2), club la care a evoluat în prima parte a acestui sezon, oferind un assist în 9 meciuri.

În Superliga României, Morar a marcat 35 de goluri şi a oferit 8 pase decisive în 150 de partide.

Recomandările redacției