Bucătarii din toată ţara au sărbătorit Revelionul „cu întârziere” la Palatul Brukenthal din Avrig. Tema evenimentului, stilul baroc

Cel mai extravagant Revelion a avut loc la Sibiu, unde peste 40 de bucătari care au lucrat în noaptea dintre ani s-au unit pentru distracţie. Evident, nu au lipsit nici preparatele, care mai de care mai sofisticate, mai ales că masa a fost pe măsura localului.

Cei peste 40 de bucătari care au lucrat în noaptea de Revelion au venit din Banat, Transilvania, dar şi Moldova şi s-au strâns la Palatul Brukenthal din Avrig. Acolo au pregatit un adevarat regal culinar, cu mâncăruri alese, care pe vremuri erau servite la curţile împărăteşti.

 

Bucătarii s-au delectat cu preparate care erau servite la curţile împărăteşti pe vremuri

Radu Zarnescu, bucatar: Şi noi trebuie să ţinem această petrecere de început de an nou. Şi am zis să facem şi noi un Revelion în stil Baroc.

 

Şi cum un bucătar priceput e greu de mulţumit când vine vorba de mâncare, de pe mese n-au lipsit platourile uriaşe cu sarmale tradiţionale, fazani, iepure sălbatic, dar şi gâscă umplută.

Pentru acest eveniment găzduit de Palatul Brukenthal din Avrig, pregătirile au durat două zile.

Arnold Klingeis, reprezentant  Palatul Brukenthal Avrig: Mese cum le vedeţi în spate, cu siguranta reflecta locul, reflecta istoria acestui loc si, pe timpul lui Brukenthal, sunt convins ca aceste mese au fost la ordinea zilei.

Revelionul bucătarilor profesionişti a ajuns la a patra ediţie.

Sursa observator.ro

Recomandările redacției