UTA a reuşit să smulgă o remiză din meciul de pe teren propriu cu FC Botoşani, încheiat cu scorul de 2-2. Tiberiu Căpuşă a marcat primul pentru arădeni înainte de pauză, dar oaspeții au întors rezultatul în partea secundă, prin Enzo Lopez şi Gabriel David. Apoi, “roş-albii” au rămas în zece oameni, după eliminarea lui Conte, însă au egalat în minutul 90, prin Ariel Lopez.

Arădenii au avut o primă mare ocazie în minutul 14. Iacob l-a lansat pe Rareş Pop, acesta a depăşit un adversar şi a trimis în careu pentru Freitas, brazilianul i-a pasat mai departe lui Omondi, al cărui şut a trecut însă pe lângă poartă. În minutul 19, oaspeții au trecut şi ei pe lângă deschiderea scorului, când centrarea trimisă de fostul utist Benzar a lovit bara din dreapta lui Iacob. Căpitanul arădenilor a fost nevoit să intervină mai apoi la şutul periculos al lui Friday. După o perioadă cu multe greşeli la construcție de ambele părţi, UTA a reuşit să înscrie în minutul 33. Un balon trimis de Omondi a fost deviat de un adversar până la Freitas, brazilianul a trimis mai departe până la Tiberiu Căpuşă, iar fundaşul dreapta a trimis un şut excelent din 14 metri, care s-a dus în vinclul porții apărate de Ducan. Până la pauză jocul a continuat în aceeaşi notă, fără faze importante de poartă, iar “roş-albii” au intrat cu avantaj minim la vestiare.

Partea secundă a început cu un şut puternic de la distanță expediat de Freitas, care a trecut peste transversală. Omondi a încercat şi el o execuţie din afara careului, însă şi el a trimis peste, iar la următoarea fază, FC Botoşani a egalat. Țigănaşu a centrat din partea stângă, iar Enzo Lopez a marcat cu o lovitură de cap din cădere. După cinci minute, oaspeții au trecut în avantaj. Mihai a pierdut un balon în propria jumătate, Lopez a centrat în careu pentru Mitrov, care a călcat pe minge, însă aceasta a ajuns la Gabriel David, iar acesta a înscris cu un şut din careu, execuția fiind deviată şi de Conte. Fundaşul din Guineea şi-a lăsat echipa în 10 în minutul 74, când a fost eliminat direct după ce l-a călcat pe Florescu. Kaprof a ratat o ocazie uriaşă de 3-1 când a scăpat singur cu Iacob şi a încercat să îl lobeze, dar portarul UTA-ei a reuşit să respingă. “Roş-albii” au reuşit să egaleze în minutul 90: Omondi a centrat din corner, iar Ariel Lopez a înscris cu o lovitură de cap la colțul lung. Scor final 2-2 şi arădenii rămân la trei puncte de zona play-off.

În următoarea rundă, utiştii vor juca în deplasare pe terenul celor de la FC Voluntari, sâmbătă, de la ora 14:00.

Formații:

UTA: Iacob – Căpușă, Conte, Benga, Rodrigues (Abeid 59) – Mihai (Lopez 83), Freitas (J. Pedro 59) – R. Pop (An. David 69), Fabry (Morar 69), Omondi – Luckassen. Rezerve neutilizate: Kucher – Stahl, Cooper, Iurasciuc, Trif, Stolnik. Antrenor: Mircea Rednic

Botoșani: Ducan – Benzar, Sadiku, Miron, Țigănașu – Dican, I. Filip – G. David (Celea 74), Florescu (Aldair 90+5), Friday (Mitrov 46) – E. Lopez (Kaprof 67). Rezerve neutilizate: Ureche – Șeroni, Cărăușu, B. Creț, Mouaddib, C. Petro, G. Gligor, L. Fulop. Antrenor: Bogdan Andone

Arbitri: George Găman (Craiova) – Mircea Orbuleț (București), Stelian Slabu (Brașov). Rezervă: Florin Mazilu (Satu Mare)

Camera VAR: Sorin Costreie (Voluntari), Ionela Peșu (Craiova)

Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare)

Observator LPF: Florin Bătrânu (Timișoara)

 

Recomandările redacției