Utistul Ibrahima Conte a fost eliminat în minutul 73 al partidei de luni cu FC Botoșani, după ce l-a călcat intenționat pe Eduard Florescu, care se afla întins pe gazon. Inițial, arbitrul George Găman i-a acordat cartonaș galben fundașului din Guineea, însă după ce a revăzut faza pe monitorul VAR a revenit asupra deciziei și i-a arătat cartonașul roșu. În momentul eliminării, oaspeții erau în avantaj pe tabelă, 2-1, însă „roș-albii” au reușit să egaleze în prelungiri.

Astăzi, Comisia de Disciplină a FRF a anunțat decizia cu privire la fundașul UTA-ei: „AFC UTA Arad vs. AFC Botoșani – Eliminare Conte Ibrahima Sory (AFC UTA) – În temeiul art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a și 63.2.5 din RD, se sancționează jucătorul cu suspendare pentru trei meciuri și penalitate sportivă de 5.000 lei”

Gestul utistului a fost încadrat la „comportare violentă” și Conte nu va fi la dispoziția lui Mircea Rednic pentru partidele cu FC Voluntari, Petrolul și Rapid. Africanul ar putea reveni la meciul din penultima etapă a sezonului regulat, cu FC U Craiova, care se va disputa pe 2 martie la Arad.

FOTO: UTA Arad

Recomandările redacției