UTA s-a apropiat la un singur punct de zona play-off după ce a învins-o pe FC Voluntari cu 1-0 în meciul disputat astăzi pe stadionul „Anghel Iordănescu”, în cadrul etapei 26 din Superligă. Slovacul Andrej Fabry a înscris unicul gol al partidei în minutul 77, cu o lovitură de cap din șase metri după o centrare trimisă de Căpușă.

Titularizat pentru prima dată de Mircea Rednic, Vlad Morar a avut prima ocazie a meciului, în minutul 11. Rodrigues a centrat din partea stângă, Matricardi a respins balonul până la marginea careului, de unde atacantul a preluat și a tras din voleu în bara din stânga lui Fernandez. A doua oportunitate a arădenilor i-a aparținut lui Luckassen, care a trimis cu capul puțin pe lângă poarta adversă după o centrare a lui Căpușă din dreapta. Iacob a intervenit excelent în minutul 30, la lovitura de cap a lui Dumiter din centrul careului. Rodrigues a trimis o nouă centrare periculoasă în minutul 33, dar Luckassen a trimis cu capul exact pe direcția lui Fernandez, iar apoi olandezul nu a reușit să introducă mingea în poartă nici din a doua încercare, dintr-o poziție foarte complicată însă. Utiștii au cerut penalty în prelungirile primei părți, după o intervenție în careu asupra lui Omondi, însă „centralul” Feșnic nu a acordat lovitură de la 11 metri și după câteva secunde a fluierat finalul reprizei, la scorul de 0-0.

Dumiter putea să deschidă scorul în minutul 60, când a trimis un şut la colţul scurt după centrarea lui Popescu, dar Iacob a reacționat din nou excelent și a respins în corner. Primul gol al meciului a sosit, până la urmă, în poarta gazdelor. Căpușă a centrat bine din partea dreaptă pentru Andrej Fabry, iar slovacul a punctat cu o lovitură de cap din 6 metri. Fostul utist Cascini putea să egaleze după doar un minut, când s-a aflat complet liber în careul UTA-ei, însă a trimis puțin peste poarta apărată de Iacob.  Din fericire pentru arădeni, aceea avea să fie ultima ocazie a ilfovenilor, iar reușita lui Fabry a rămas singura a meciului.

După această victorie, „roș-albii” ajung la 34 de puncte și se află la un singur punct de locul 6, ocupat de Petrolul. În următoarea etapă, utiștii vor juca la Arad chiar împotriva „lupilor galbeni”, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 14:00.

Formații:

Voluntari: Fernandez – Ricardinho, Turda, Matricardi, Boboc – Cascini (Ciobanu 87), Crepulja – Dumiter (Carnat 80), M. Răduț (D. Andrei 71), R. Popescu (Florea 80) – Nemec. Rezerve neutilizate: Vâlceanu – Paz, Cocian, Rață, Aliji, Droppa, Armaș, Voican. Antrenor: Nicolae Dică

UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Rodrigues – Mihai, Pedro (Freitas 56) – Micovschi (Fabry 70), Morar (Stahl 56, R. Pop 74), Omondi – Luckassen (Tudorie 70). Rezerve neutilizate: Kucher – Iurasciuc, Lopez, Vulturar, R. Pop, Trif, David. Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Horațiu Feșnic – Doru Lucaciu (ambii din Cluj) – Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Iulian Dima (București).

Camera VAR: Claudiu Marcu (Constanța), Cătălin Popa (Pitești).

Observator FRF: Eduard Dumitrescu (Pitești)

Observator LPF: Ion Craiu (București)

 

FOTO: captură UTA Arad

Recomandările redacției