UTA are nevoie de șase puncte din ultimele două partide ale sezonului regulat pentru a spera la un loc în play-off. Primul test va avea loc mâine, de la ora 14:00, când „roș-albii” o vor întâlni pe FC U Craiova la Arad. Oltenii trec printr-un moment foarte dificil, cu doar patru puncte obținute în cele șapte meciuri din 2024. Parcursul slab al echipei a dus la demiterea antrenorului Giovanni Costantino, iar la Arad FC U va fi condusă de pe bancă de interimarul Valentin David.

Mircea Rednic e la curent cu problemele de la echipa adversă, însă e concentrat pe ce au de făcut elevii săi pentru a lua cele trei puncte: „O să avem meci greu, și ei au problemele pe care le au, dar nu mai vreau să spun, că și la meciurile cu Botoșani și Rapid am vorbit despre problemele adversarilor. FC U are lot și jucători cu calități, au soluții, chiar dacă și eu i-am văzut că au doi jucători care au ieșit accidentați (n.a Padula și Compagnucci). Pentru moment nu au antrenor și nu știm care e situația și chiar nu mă interesează, pe mine mă interesează ca noi să ne prezentăm bine. Ei au de pierdut, pentru că sunt multe schimbări și de antrenori, au fost și jucători accidentați și schimbare de preparator fizic, dar așa, ca lot, stau bine, nu o să fie probleme. Și ei au obiectiv acum, ca și noi, eu îmi doresc foarte mult să ne îndepărtăm cât mai mult de locul de baraj. În momentul de față avem șase puncte față de Iași care joacă în seara asta. Eu spun că avem șanse mari, cu 43 de puncte se poate intra în play-off. Pe noi trebuie să ne preocupe și să fim concentrați pentru meciul de mâine, sunt ferm convins că suporterii vor fi alături de echipă, cum au fost la ultimul meci de acasă cu Petrolul și împreună să reușim să luăm cele trei puncte, iar după aceea să mergem peste o săptămână la București să jucăm cu Dinamo, care pe care”

Față de meciul cu Rapid, tehnicianul îi recuperează pe Rareș Pop și Cătălin Vulturar, care nu au putut evolua împotriva giuleștenilor din motive contractuale, și pe Ibrahima Conte, care și-a ispășit ultima etapă de suspendare. Din păcate, Alexandru Tudorie s-a accidentat la meciul din Giulești și va absenta pentru aproximativ trei săptămâni.

Recomandările redacției