UTA a ratat calificarea în play-off-ul din Superligă. Arădenii au fost învinși cu 1-0 de Dinamo la București în ultima etapă a sezonului regulat după un gol înscris de portughezul Gregorio în minutul 20. Farul, care a remizat la Botoșani, și Sepsi, care s-a impus dramatic la Ploiești împotriva Petrolului, sunt formațiile care vor evolua în play-off, în timp ce U Cluj, UTA și Hermannstadt vor juca în play-out. 

Duelul din capitală a început cu aproximativ 8 minute întârziere, deoarece au existat unele incidente în sectorul galeriei arădene, provocate mai ales de „frații” de la CSA Steaua. Dinamo a avut prima ocazie în minutul 5, prin Pavicic, care a tras pe lângă poartă din careu după o pasă primită de la Abdallah. Gazdele au controlat jocul în debutul meciului, iar dominarea s-a concretizat în minutul 20. La o centrare trimisă în careul UTA-ei, Conte a respins slab, doar până la Goncalo Gregorio, portughezul a tras la poartă, iar mingea a fost deviată de același Conte și a intrat în plasă. Replica arădenilor a venit prin două șuturi de la distanță trimise de Fabry, însă primul a fost prins de portarul Golubovic, iar al doilea a trecut peste poartă. În minutul 28, Abdallah a centrat în careul UTA-ei pentru Pavicic, care a încercat un șut, dar balonul a fost exact pe direcția lui Iacob. Repriza s-a încheiat cu un avantaj meritat pentru Dinamo, care a fost echipa mai bună în primele 45 de minute.

Mircea Rednic a schimbat trei fotbaliști, dar și așezarea în teren, pentru partea secundă, iar arădenii au arătat puțin mai bine și au controlat posesia. Totuși, prima ocazie importantă a reprizei a sosit doar în minutul 72, când Trif a tras foarte bine de la 25 de metri, însă Golubovic a reușit să respingă de sub bară. Utiștii au fost din nou aproape de egalare zece minute mai târziu, prin celălalt fundaș de bandă, Căpușă, dar șutul acestuia a fost deviat de Homawoo și a trecut pe lângă. Din păcate pentru arădeni, rezultatul înregistrat la pauză s-a menținut până la final și elevii lui Mircea Rednic au ratat oportunitatea de a juca în play-off.

Utiștii au încheiat sezonul regulat pe locul 8, cu 40 de puncte, așadar vor începe play-out-ul cu 20 de puncte.

Formații:

Dinamo: Golubovic – Velkoski, Homawoo, Patriche – Moura, Gnahore, Pavicic (Ilic 73), Bordușanu (Amzăr 73) – Milanov (Iglesias 61), Abdallah (Edgar Ie 85), Gregorio (Selmani 61). Rezerve neutilizate: Răilean – P. Neagu, Bani, R. Grigore, Al. Irimia, N. Roșu, Costin. Antrenor: Zeljko Kopic

UTA: Fl. Iacob – Conte (A. Lopez 86), Benga, Stolnik (Trif 46) – Căpușă, C. Mihai (Vulturar 46), Pedro (Freitas 46), Micovschi – Fabry (Morar 80), Luckassen, Omondi. Rezerve neutilizate: Kucher – R. Pop, Stanciu, Iurasciuc. Antrenor: Mircea Rednic.

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Ciprian Danșa (Satu Mare), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Iulian Dima (București).

Camera VAR: Florin Andrei (Târgu Mureș), Ionel Dumitru (Gherghița – Prahova).

Observator FRF: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea)

Observator LPF: Marian Bucurescu (București).

FOTO: UTA Arad

Recomandările redacției