UTA putea să se califice în premieră în play-off-ul Superligii dacă ar fi învins-o în această seară pe Dinamo, însă „câinii roșii” s-au impus cu 1-0 pe „Arcul de Triumf” după reușita lui Goncalo Gregorio și arădenii vor evolua din nou în play-out. Cu trei puncte astăzi, utiștii ar fi încheiat sezonul regulat la egalitate cu Sepsi și Farul (43 de puncte) și s-ar fi clasat pe locul 6, ultimul care ducea în elita campionatului. Din nefericire, elevii lui Mircea Rednic au făcut un joc slab în capitală și au terminat pe locul 8.

Tehnicianul a tras concluziile la final: „Nu am avut șansă. Au dat gol după o minge deviată, noi în repriza a doua am avut minge deviată și s-a dus afară, am avut un șut al lui Trif, pe care l-a scos portarul. În prima repriză ne-am retras prea mult, mijlocașii centrali, de aia i-am și schimbat la pauză, erau prea jos. S-a văzut că în repriza a doua noi am dominat jocul, păcat că nu au fost precise centrările care au venit, acolo în față nu am atacat cum ar fi trebuit. Trebuie să recunoaștem că avem un singur atacant, pe Kevin (n.a Luckassen), deci nu am avut altă soluție, Morar nu e atacant, e al doilea atacant. Dacă am fi avut încă un atacant era bine, că puneam presiune pe apărarea adversă. Ne-a și surprins Dinamo, dar am făcut greșeli, am avut situații în care ne-am precipitat, degajări la întâmplare și așa le-am dat lor încredere. Erau momente în care erau alte posibilități, am avut două situații cu centrări, Mico și Căpușă, care a tras la poartă și a scos portarul, dar putea să reia în spate, a avut și Fabry o fază pe zonă centrală. Nu e primul meci în care, în momentul când e o presiune și o miză foarte mare, unii dintre jucători au teamă. Au intrat cu teamă, dar asta nu înseamnă că Dinamo ne-a presat foarte tare. Echipa a fost mult mai omogenă în acest an, am reușit să ajungem să visăm, păcat că am fost așa de aproape. Acum trebuie să ne gândim la ce urmează”

Arădenii vor începe faza play-out cu 20 de puncte: „Play-out-ul se anunță foarte strâns, se reduce numărul de puncte, nu mai e diferența care era între noi și cei care erau pe loc de retrogradare sau pe loc de baraj. Se joacă, trebuie să fim foarte atenți, să nu pierdem lucrurile frumoase care le-am făcut până acum, trebuie să rămânem concentrați. Normal că băieții și-au dorit, erau foarte afectați de situație, dar trebuia să jucăm cu mai mult curaj, mai ales în prima repriză” a spus Mircea Rednic.

Începutul partidelor din această seară a fost amânat cu aproximativ opt minute din cauza unui conflict între fanii lui Dinamo și cei ai Stelei, cei din urmă fiind prezenți pe stadion pentru a-i susține pe „frații” de la UTA: „Am înțeles că și la meciul cu Rapid au fost ceva probleme. Nu m-am speriat. Am stat mai bine de cinci minute pe culoar, nu e ușor să vii după încălzire și să stai zece minute să aștepți să vedem ce se întâmplă. Au fost incidente, bine că s-a putut începe jocul” a declarat antrenorului UTA-ei.

Cu cele 40 de puncte obținute în sezonul regulat, „roș-albii” au egalat cea mai bună performanță de după promovare, cea din stagiunea 2021-2022, când utiștii au terminat tot pe locul 8 înainte de intrarea în play-out.

FOTO: captură UTA Arad (facebook)

Recomandările redacției