Comuna Șepreuș parcurge o perioadă de modernizare constantă, acest lucru realizându-se prin munca în echipă din această comunitate.

”Cel mai important lucru într-o primărie este înțelegerea. Dacă nu e pace și liniște lucrurile nu merg cum trebuie”, a ținut  să ne precizeze, edilul Ioan Pintean, la ultima noastră vizită în comună.

Așadar, sub îndrumarea primarului Ioan Pintean și a viceprimarului Ioan Morgociu, comunitatea beneficiază de o echipă bine sudată și capabilă să exploateze eficient toate sursele de finanțare disponibile, cu scopul de a atrage resurse necesare pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii şi nu numai.

După cum am scris în reporatjul realizat la ultima noastră vizită în comună, administrația locală se preocupă de creşterea standardelor de trai ale comunităţii locale.

Preocuparea administrației pentru creşterea gradului de confort al locuitorilor

Progresul este vizibil și  marcat prin investițiile din infrastructură, care au dus  la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor şi creşterea gradului de confort în zonă.

Preocuparea administrației locale pentru dotarea instituțiilor de învățământ, reabilitarea drumurilor, amenajarea parcului, reabilitarea dispensarului dar și a altor multe investiții aflate în derulare, aduc beneficii semnificative  pentru un trai vizibil îmbunătățit în comună.

Acest lucru a fost remarcat și de către parlamentarul Glad Varga,  aflat într-o vizită recentă la Șepreuș.

”Amenajarea parcului din fața primăriei, proiect finanțat de Consiliul Județean și de la bugetul local cu 550 mii lei, care odată finalizat, va completa frumuseţea autentică a acestei zone.

Printr-un contract semnat prin PNRR Componenta 10, se vor reabilita dispensarul și o clădire administrativă, investiții în valoare de peste 1,2 milioane lei și respectiv, peste 2,3 milioane lei. Investiţia pentru reabilitarea dispensarului include 900 mii lei de la PNRR şi 310 mii lei de la Consiliul Judeţean. Aceste demersuri vor aduce beneficii semnificative atât personalului medical, cât și pacienților, prin îmbunătățirea condițiilor de tratament și a celor administrative.

Reabilitarea termică a sălii de sport, de asemenea, este planificată ca rezultat al unui contract de finanțare de peste 944 mii lei, încheiat cu AFM, o parte din fonduri provenind şi de la Consiliul Judeţean. Această inițiativă are ca obiectiv reducerea costurilor de întreținere și consumul de energie, contribuind indirect la diminuarea poluării mediului”, transmite Glad Varga.

O investiție importantă la Șepreuș este și realizarea infrastructurii necesare pentru autovehiculele electrice, care încep să fie tot mai des întâlnite. În acest sens a fost semnat un contract de finanțare cu AFM în valoare de peste 750 mii lei pentru construirea unor stații de reîncărcare.

Totodată, pentru facilitarea circulaţiei şi îmbunătăţirea siguranţei rutiere, prin intermediul PNI „Anghel Saligny”, autoritățile locale au obținut o finanțare pentru modernizarea DC 124 care face legătura între Şepreuș și Satu Nou, valoarea investiției urmând să depășească 5,2 milioane lei.

De asemenea, așa cum am mai scris,  prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară s-au obținut nouă finanțări pentru intabularea imobilelor din extravilan, proiect aproape finalizat, un alt contract de finanțare fiind semnat pentru intabularea imobilelor din intravilan.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale administrației de la Șepreuș este îmbunătăţirea condiţiilor de învăţare şi educaţie pentru elevi şi asigurarea unei mese calde cu scopul de a reduce absenteismul şcolar şi a spori performanţele şcolare sunt priorităţi pentru toate administraţiile liberale, iar autoritățile de la Șepreuș nu fac excepție.

În acest sens, a fost semnat un contract de finanțare prin PNRR în valoare de peste 350 mii lei pentru dotarea Școlii Gimnaziale „Mihai Veliciu”, școală care este beneficiară a Programului Național „Masă sănătoasă”, finanțarea obținută în cadrul acestui program fiind de aproape 590 mii lei.

Mai multe investiţii în viitorul apropiat

Pentru extinderea rețelei de apă uzată s-a solicitat o finanțare în valoare de 15 milioane de lei prin intermediul PNI „Anghel Saligny”, investiția fiind cuprinsă pe lista de finanțare.

În paralel, a fost depus pentru finanțare la CNI un proiect care vizează reabilitarea și modernizarea Complexului Sportiv de pe str. Florin Pârvu, în ideea de a stimula participarea la activităţi sportive şi recreative şi a adopta astfel un stil de viaţă sănătos.

”Pot spune aşadar că administrația locală condusă de primarul Ioan Pintean demonstrează un angajament ferm față de cetățeni, orientând toate investițiile spre crearea unei comunități mai prospere și mai confortabile din punct de vedere social şi al infrastructurii. Susţin astfel de iniţiative şi îl asigur de întregul meu sprijin în viitor!”,a transmis parlamentarul Glad Varga.

Recomandările redacției