O casă din Braşov face înconjurul internetului. Nu pentru un aspect modern, nici pentru grandoarea sa ci pentru faptul că a fost ridicată pe un bloc, în apropiere de Tâmpa . Culmea, casa are autorizaţie de construcţie, e drept obţinută în anii 90, atunci când nu prea existau legi.
Casa pe bloc se găseste într-unul dintre cele mai frumoase cartiere din Braşov, foarte aproape de Tâmpa şi sub Dealul Melcilor. Proprietarii de acum nu sunt si cei care au construit-o, ei doar au cumpărat-o de-a gata.
Proprietarul casei: Actele sunt în regulă, e cumpărată cu bani. Nu am gaz şi se încălzeşte electric, e foarte scumpă iarna. Vreo 3 mii de lei. Atunci ba stăm aici, ba ne mai mutăm la ţară. Frig iarna, foarte scump, în rest e fain. Priveliştea e foarte frumoasă.
Casa are două camere şi o terasă pe o suprafaţă totală de 20 de metri pătraţi. Priveliştea este şi ea una cu adevărat specială.
Vecin: Excelent! Nu ştiu dacă deranjează cu ceva. Cel puţin are grijă de izolaţia de deasupra.
Casa a fost construită lângă încăperea tehnică a blocului cu opt etaje. Are o suprafaţa totală de 62 de metri pătraţi şi este racordată la apă şi lumină. Accesul se face prin scara de bloc, cu liftul până la ultimul etaj, iar apoi pe o scară metalică.
Ion Pântea, director interimar Poliţia Locală Braşov: Pentru proprietar este foarte bine că are şi acea privelişte, să vadă oraşul de undeva de sus, dar pentru ceilalţi cetăţeni… toţi îşi pun întrebarea: „Cum a fost posibil?“ Şi eu când am văzut imaginile m-au surprins.
Trecătoare: Strică şi faţada, şi blocul, şi tot. Cine a dat autorizaţie, acela răspunde.
Casa a fost finalizată în anul 2000
Casa a primit autorizaţie de construire la sfârşitul anilor ’90 şi a fost finalizată în martie 2000. Construcţia inedită a avut loc pe timpul mandatului lui Ion Ghişe, fost politician PNL care a condus Primăria Braşov între 1996 şi 2004.
O astfel de construcţie nu ar mai fi posibilă în zilele noastre, dau asigurări autorităţile.
Ion Pântea, director interimar Poliţia Locală Braşov: Mansardarea unui bloc se poate face, dar înseamnă toată suprafaţa blocului, nu doar o suprafaţă de 40-50 de metri pătraţi, conform Observator.ro.
Actualul proprietarul a cumpărat casa în 2013 şi îşi doreşte să mai aducă modificări construcţiei dar deocamdată nu ştie dacă legea o să-i permită acest lucru.
Sursa Observator.ro