În acest sfârșit de săptămână, credincioșii catolici vor sărbători Paștele Catolic, prilej cu care, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” al județului Arad vor monitoriza permanent, evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea acțiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor.

Pompierii arădeni sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor aflate în dificultate la unitățile spitalicești. Totodată, pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență, pompierii militari din cadrul Secției Bârzava vor fi prezenți pe toata durata slujbei de înviere cu o autospecială de intervenție la Mănăstirea Romano – Catolică Sf. Maria Radna din orașul Lipova.

Premergător acestui weekend, inspectorii de prevenire au efectuat controale tematice, la lăcașele de cult din județul Arad, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși. Personalul Inspecției de Prevenire a avut în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase.

Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesară respectarea unor reguli:

• Accesul persoanelor în incinta lăcașelor de cult se permite în limita capacității bisericii, în scopul evitării producerii de accidente;
• Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase se face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție ale serviciilor profesioniste sau voluntare pentru situații de urgență la un eventual incendiu;
• Este important ca lumânările aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.
• În nicio situație, nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu acestea aprinse; nu le lăsați la îndemâna copiilor.
• Este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

Ne dorim să vă bucurați de aceste sărbători, fără evenimente neplăcute ce vă pot pune viața în pericol.

Foto: arhivă

Recomandările redacției