Ultima achiziție a UTA-ei, fundașul Kemar Lawrence, a debutat în tricoul „roș-alb” luni, în remiza de la Ploiești cu Petrolul, 1-1. Jamaicanul l-a înlocuit pe Diogo Rodrigues în minutul 83 și pe final chiar a încercat să se implice în câteva acțiuni ofensive ale arădenilor, care ar fi putut duce la un eventual gol de trei puncte.

Lawrence a vorbit despre transferul la Arad: „Am avut niște probleme personale, cu mama, a fost bolnavă și a trebuit să renunț la contractul pe care îl aveam în MLS, cu Minnesota United (n.a în vara lui 2023). Mai aveam un an și jumătate de contract, dar a trebuit să fiu alături de mama timp de șase luni, să mă concentrez asupra ei. Îl cunosc pe domnul antrenor (n.a. Mircea Rednic), pentru că am jucat în Belgia. Eram în Anglia alături de fiul meu când m-a sunat și am fost de acord să vin aici. Aveam de gând să revin oricum pe teren, așa că m-am gândit să vin aici, să joc câteva meciuri, să îmi reintru în formă din punct de vedere fizic. Știu că urmează Copa America în vară, iar selecționerul echipei naționale mi-a spus că își dorește ca eu să fiu acolo, așadar totul s-a potrivit foarte bine. Cred că decizia de a semna cu UTA este una bună. Familia mea nu este aici încă, vor veni din sezonul următor. Mama este bine acum, își dorește să vină aici, dar i-am spus că s-ar putea să nu îi placă vremea”

Procesul de adaptare s-a desfășurat destul de rapid pentru experimentatul apărător, care a abordat și subiectul meciului de mâine cu Oțelul: „De fiecare dată când mergi să locuiești într-o țară străină, te simți nelalocul tău, dar dacă înțelegi fotbalul, acesta are limba lui. În special când ești un jucător care evoluează în mai multe locuri, când intri în vestiar sau pe gazon și coechipierii își dau seama că știi să joci, că ai experiență, că ai jucat la o echipă anume sau alături de anumiți jucători, te privesc diferit. Încă de când am pășit în vestiar și de la primele antrenamente am simțit că sunt respectat de către colegi, când am venit aici toată lumea credea că am 25 de ani, dar a trebuit să le spun că am 31 de ani. Fizic sunt bine, nu îmi ia foarte mult să ajung la un nivel bun, dar dacă nu joci timp de șase luni, e mult. Dar, după primele două săptămâni aici, m-am simțit ca acasă și mi-am revenit din punct de vedere fizic. Acum sunt pregătit să joc, să dau tot ce am mai bun mâine și să ajut echipa să câștige. Trebuie să câștigăm, vrem să terminăm pe primul loc în play-out, iar dacă învingem vom fi liniștiți din punct de vedere al menținerii în prima ligă. Acesta e obiectivul, să câștigăm”

Întrebat dacă știa unde este România înainte să semneze cu UTA, fundașul a fost extrem de onest: „Sincer să fiu, nu aș fi putut să arăt România pe hartă înainte să vin aici, nu aveam nici o idee. Știam că e în Europa, dar nu știam exact unde. Nu știam nici despre vreun jucător român”. Lawrence a fost coechipier la New York Red Bulls cu Andreas Ivan, fotbalist născut la Pitești, care însă a plecat în Germania la vârsta de doi ani. Utistul este al doilea jamaican care evoluează în Superligă, după Jason Wright, un atacant care a jucat un singur meci pentru CS Mioveni în 2022, chiar la Arad. 

După transferul lui Aly Abeid la CFR Cluj, postul de fundaș stânga la UTA a fost ocupat fie de Diogo Rodrigues, fie de Răzvan Trif, dar dacă se va afla la 100% din punct de vedere fizic, Lawrence are șanse importante la un loc de titular: „Niciodată nu mă gândesc la concurenți, joc de multă vreme și esențial e să faci ce își dorește antrenorul, la cel mai bun nivel al tău. Dacă fac acest lucru și respect indicațiile, eu cred că voi juca. Peste tot am fost titular, bineînțeles dacă nu am fost accidentat, nu mi-am făcut vreodată griji din cauza concurenței. Tot timpul am jucat și mi-am ajutat echipa cât de mult am putut. Dacă antrenorul decide că va juca altcineva, atunci eu pot doar să mă antrenez bine și să fiu pregătit din punct de vedere mental pentru a intra în teren, în cazul în care va fi nevoie. Dacă nu joc, tot ce pot să fac este să îmi susțin coechiperii”

Jamaica este cunoscută pe plan mondial în special prin muzica reggae, al cărei principal reprezentant este legendarul Bob Marley, un adevărat simbol pentru țara din Caraibe. În ultimii ani însă, mai mulți fotbaliști din Jamaica s-au remarcat în campionatele mari, în special în Premier League: „Sper că nu se va schimba în totalitate impresia despre Jamaica și Bob Marley, dar vreau să demonstrez că avem și fotbaliști. Muzica reggae este foarte populară oriunde mergi, Bob Marley este un simbol extrem de important al țării noastre, dar vreau ca Jamaica să nu fie cunoscută doar pentru muzica reggae, avem mulți jucători tineri talentați. Unii au văzut că am semnat aici și m-au întrebat de ce, le-am spus că o să le arăt, este un campionat bun, cu mulți jucători buni și poate vor veni și alți fotbaliști aici. Deja am vorbit cu antrenorul despre câțiva jucători tineri, talentați, care au evoluat la naționalele de juniori ale Jamaicăi, unii dintre ei chiar și la echipa de seniori, cred că acest campionat ar putea fi un punct bun de plecare pentru unii dintre ei. Sper că transferul meu aici va deschide drumul și pentru alți jamaicani” a declarat Kemar Lawrence.

Experimentatul fundaș a petrecut cea mai mare parte a carierei în MLS, la New York Red Bulls, Toronto FC și Minnesota United, dar a mai evoluat și în țara natală și Belgia. La echipa națională, acesta are la activ 77 de selecții, marcând trei goluri și oferind nouă pase decisive.

Recomandările redacției