Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat miercuri la prânz în fața unui cămin cultural din localitatea Handlova, regiunea Trencin, unde a venit pentru o ședință de guvern, informează Dennik N. Potrivit ministrului de interne, atacatorul a tras cinci focuri de armă asupra lui Fico. Autoritățile slovace denunță un atac „motivat politic”. Starea premierului este „extrem de gravă”, a declarat ministrul apărării, precizând că deține informațiile de la echipa medicală care îl operează de câteva ore.
Ministrul de interne Matúš Šutaj-Eštok a spus la rândul că starea lui Fico este „critică”. Potrivit acestuia, atacatorul a tras cinci focuri asupra lui Fico într-un act „motivat politic”.
Informațiile preliminare „indică în mod clar o motivație politică” după alegerile prezidențiale din Slovacia, a declarat Šutaj-Eštok, insinuând că vinovații morali ar fi jurnaliștii și politicienii de opoziție care „răspândesc ură” pe reţelele de socializare.
Fiul presupusului atacator a confirmat pentru Aktuality că tatăl său deținea legal o armă. „Nu am absolut nicio idee despre ce a intenționat tatăl meu, ce a plănuit, ce s-a întâmplat”, a spus acesta.
Publicația slovacă Aktuality relatează că Robert Fico are trei plăgi prin împușcare: două la braț și una la abdomen. Premierul slovac este operat de urgență.
sursa: libertatea.ro

Recomandările redacției