Lucrările „Erasmus+ International Staff Week” au fost deschise în Aula Cicio Pop a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad printr-o conferință organizată în semn de apreciere și bun venit adresat reprezentanților a peste zece țări partenere, aflați în aceste zile, la Arad. Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție își propune să creeze o legătură la nivel european și numai, o punte de legătură între societăți, punând în relief multiculturalitatea, tradițiile și identitatea fiecărei nații.

Reprezentanții conducerii universității arădene, mai precis prorectorul conf. univ. dr. Cristian Bențe, respectiv prorectorul prof. univ. dr. Anca Hermenean au prezentat oaspeților Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, principiile fundamentale după care instituția își ghidează activitatea, mai precis, calitate în educație și cercetare.

„Acest eveniment este o oportunitate excelentă pentru toți participanții de a explora și înțelege diversitatea culturală într-un mod profund și semnificativ. Tematica noastră, axată pe schimbul cultural și înțelegerea tradițiilor și obiceiurilor din diferite țări, ne permite să ne deschidem mințile și inimile către complexitatea și bogăția lumii în care trăim. Prin aceste activități, nu doar că promovăm toleranța și respectul reciproc, dar și facilităm o colaborare internațională autentică. Într-o societate globalizată, este esențial să cultivăm aceste valori pentru a construi punți solide între diversele culturi și pentru a depăși barierele ce ne separă. Interacțiunile și dialogurile care vor avea loc în cadrul Săptămânii Internaționale Erasmus+ vor contribui la formarea unei comunități globale mai înțelegătoare și mai unită. Această săptămână reprezintă nu doar un moment de reflecție asupra valorilor noastre comune, dar și un angajament de a lucra împreună pentru un viitor mai incluziv și mai armonios. Suntem convinși că schimburile culturale din cadrul acestui eveniment vor avea un impact durabil asupra tuturor celor implicați, inspirându-ne să fim ambasadori ai păcii și înțelegerii în comunitățile noastre și dincolo de acestea,” a declarat Antoanela Naaji, director Departament Relații Internaționale a UVVG.

Invitat special în cadrul evenimentului a fost  Ruxandra Stroe, director adjunct pentru pedagogie în cadrul Federației Europene a Școlilor (FEDE), care a vorbit asistenței despre diversitate în culturalitate, respect și dialogul intercultural, democrația și drepturile omului. Al doilea speaker al conferinței a fost Simona Alexianu, reprezentantă a Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

La rândul lor, fiecare oaspete a făcut o scurtă prezentare a universității pe care o reprezintă la evenimentul universității arădene.

„Universitatea noastră își reafirmă angajamentul față  de programul Erasmus+ și valorile sale, promovând activități care încurajează mobilitatea și schimburile culturale. Suntem mândri să găzduim cea de-a treia ediție a Erasmus+ International Staff Week, un eveniment care aduce împreună oameni și idei, consolidând prietenii și parteneriate durabile. Dorim să mulțumim conducerii universității, în special doamnei rector, prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment” a declarat Dariana Morena Savici, coordonatorul Instituțional Erasmus+ al UVVG Arad.

Evenimentul este organizat sub egida Zilelor Academice Arădene ale Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

 

Recomandările redacției