Pentru că unii dintre apropiații Teodorei Abrudean, primarul comunei Bocsig, fie sunt puși de către aceasta, fie se simt îndatorați pentru banii încasați de la primărie să comenteze, aberant, la articolele legate de infracțiunile săvârșite în primărie, aducem și mai multe lămuriri, cu dovezi scrise. Comentariul la care facem referire („Doamne, câte minciuni scrieți… ce bine ar fi să ne uităm în grădina noastră fiecare înainte de a arunca cu pietre în alții“) este scris de către o doamnă la articolul nostru intitulat: „Cu un incendiu pe an, soțul primăriței Teodora Abrudean este plătit regește: 5.000 de lei pe lună!“. Articolul aici: https://www.glsa.ro/cu-un-incendiu-pe-an-sotul-primaritei-teodora-abrudean-este-platit-regeste-5-000-de-lei-pe-luna/

Trei puncte sunt de lămurit aici:

1. Doamna are dreptate, dacă luăm în considerare Proiectul de hotărâre numărul 8 al Primăriei Bocsig, din data de 20 ianuarie 2023. Aici apare și primul dribling al primăriței Teodora Abrudean, fentată fiind Agenția Națională de Integritate. Hotărârea este semnată nu de primar, așa cum se întâmplă în 99% din cazuri, ci de viceprimar!

Ce presupune însă această hotărâre semnată cu atâta abilitate de viceprimar și de ce spunem că comentariul doamnei este corect? Pentru că pe lângă salariul de vreo 5.000 de lei pe care îl încasează soțul primăriței Abrudean, din poziția sa de șef al Serviciului VOLUNTAR de Pompieri Bocsig, pentru a nu face nimic toată ziua, primăria a hotărât ca „pentru timpul efectiv de lucru prestat la intervenții și la celelalte activități prestate în cadrul serviciului voluntar (!!!) de urgență“ domnul soț să fie plătit cu 100 de lei ora!

Adică la cei 5.000 de lei salariu pe lună, se adaugă câte 100 de lei la fiecare intervenție, per oră!

2. În același articol am scris și despre o altă funcție pe care o îndeplinește soțul primăriței, în cadrul Ocolului Silvic Zărandul din Târnova, acolo unde primăria Bocsig administrează câteva sute de hectare de pădure. Aducem și aici documente, din care ce aflăm? În primul rând, Proiectul de hotărâre numărul 60 din data de 19 iunie 2023 al Primăriei Bocsig, semnat tot de viceprimar (a doua fentă a doamnei primar Teodora Abrudean la adresa ANI) „reînnoiește mandatul domnului Abrudean Marius Teodor, ca reprezentant al comunei Bocsig în cadrul Consiliului de Administrație al Ocolului Silvic Zărandul“.

În al doilea rând, plata soțului Teodorei Abrudean este stabilită la 600 de lei pe lună (în mod oficial). Declarația de avere a soției nu precizează însă suma reală, ci una mai… modestă, de 351 de lei pe lună. Deci, cine minte? Răspunsul: doamna primar Teodora Abrudean!

Mai are rost să spunem că în patru ani de zile, viceprimarul a pus doar aceste două proiecte de hotărâre (cel cu Ocolul silvic și cel cu SVSU), restul toate fiind ale primarului Teodora Abrudean?!

3. „… ce bine ar fi să ne uităm în grădina noastră fiecare înainte de a arunca cu pietre în alții“, spune doamna cu comentariul. Și are dreptate. Am îndemna-o să facă la fel și să-și asculte propriul sfat, pentru că noi nu am întrebat-o ce anume a făcut de acei 2.000 de lei, încasați din banii comunei, pentru a prezenta Zilele Bocsigului… Noi zicem că e cam mult 2.000 de lei pentru o oră!

Recomandările redacției