Primarul orașului Chișineu-Criș, Flavius Chereji, a anunțat că a fost lansată  procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor din cadrul proiectului „Construire creșă medie în localitatea Chișineu-Criș, județul Arad”.

Proiectul este în valoare de 17 milioane lei.  Prin acest proiect se va construi o creșă modernă în orașul Chișineu-Criș.

Creșa va avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie, spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative și spații de joacă în aer liber. Aceasta va fi dotată cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile. Construcția creșei se va face prin intermediul Companiei Naționale de Investiții”, a declarat primarul orașului Chișineu-Criș, Flavius Chereji.

În Chișineu-Criș sunt aproape 20 de proiecte, care, în ultimii ani, au obținut finanțare. Unele au fost finalizate, iar altele sunt în plină desfășurare.

De exemplu, este în execuție un proiect pentru îmbunătățirea drumurilor agricole finanțat prin AFIR (4,9 milioane de lei) iar prin programul național Anghel Saligny vor fi amenajate trotuare și căi de acces (16,7 milioane de lei). Prin CNI este în curs de construire o bază sportivă (8,8 milioane de lei) și creșa de care am amintit (17 milioane de lei). De asemenea, prin fondurile destinate mediului se realizează creșterea eficienței energetice a liceului Mihai Veliciu (7,6 milioane de lei), stații de reîncărcare vehicule electrice (1,3 milioane de lei) și piste pentru biciclete în Nădab (11,3 milioane de lei).

Investițiile nu se opresc aici, deoarece în aceste zile primarul împreună cu echipa lui discută cu cetățenii  despre proiectele de dezvoltare pentru perioada 2024-2028.

Chișineu-Criș este un pol economic important al județului nostru. Consiliul Județean contribuie la dezvoltarea orașului și a regiunii, dar și la creșterea confortului cetățenilor, prin mai multe proiecte.  Doresc să construiesc și să valorific potențialul orașului Chișineu-Criș. Împreună cu președintele Consiliul Județean Arad, Iustin Cionca și europarlamentarul Gheorghe Falca ducem mai departe proiectele orașului Chișineu-Criș”, a mai declarat primarul Flavius Chereji.

 

Recomandările redacției