Infrastructura în comuna Bocsig este ceva mai avansată decât în Evul Mediu. În secolul XXI, după șapte ani petrecuți în fruntea primăriei, Teodora Abrudean nu a săpat un șanț. Nu le cosește măcar pe cele făcute înaintea ei, deși angajații din primărie se calcă în picioare, pe bani foarte mulți.

Când a părăsit primăria, fostul primar Ciul a lăsat un excedent de 11 miliarde de lei pentru realizarea de șanțuri. Actuala primăriță, care l-a aruncat ca pe o măsea stricată pe fostul primar care i-a dat o bucată de pâine, a returnat banii la buget, ca „să doarmă cu capul pe pernă noaptea“, în loc să repare măcar șanțurile. Și a tot dormit primărița din Bocsig și încă…

A amenajat totuși, că nu se poate numi construcție, un teren de fotbal, care nu ar fi o investiție rea, dar oamenii din comună susțin că asta ar fi trebuit să se afle mai la capătul listei de realizări. „Adică la noi băltește apa la fiecare ploaie pentru că nu avem șanțuri, dar în schimb avem bază sportivă pentru moftul soțului…“, spun localnicii.

Iar moftul soțului Teodorei Abrudean îi costă pe bocsigani 1,6 miliarde de lei vechi, în fiecare an! Atât este bugetul echipei de fotbal!

Oamenii sunt revoltați: „Dăm aproape 2 miliarde de lei pe an la echipa de fotbal, în care bocsiganii nu au loc să joace! Când echipa a fost împreună cu cea de la Ineu, doar doi bocsigani jucau. Nu aveau loc de ineuani și… africani! Și acum, când echipa s-a desprins de cei de la Ineu, avem africani în echipă. Chiar așa își permite o comună precum Bocsigul să plătească salariile, cazarea și masa zilnică unor jucători aduși tocmai din Africa? În loc să promovăm copiii din comună!“, spun revoltați cetățenii din comună.

Mai mult, oamenii sunt supărați că terenul este închis atunci când nu au loc meciuri. „Plătim din banii noștri să vedem lacătul pe ușa terenului asigurat din buzunarele noastre! Copiii noștri nu au unde să dea și ei cu piciorul într-o minge. Atâta ură la adresa propriilor oameni, care o votează până la urmă, nu am văzut la niciun primar!“, spun oamenii din comună.

Soțul face și desface

Iar pentru ca satisfacția soțului Teodorei Abrudean să fie maximă, acesta este acuzat de către cei din sat că „face și desface la echipă. El hotărăște cine joacă, cine intră pe teren, cine iese, ce transferuri să se facă. Nimic nu mișcă fără încuviințarea sa“.

Recomandările redacției