Fostul internațional român Cornel Râpă este de astăzi noul jucător al UTA-ei. Fundașul lateral se alătură lotului condus de Mircea Rednic după opt ani petrecuți în Polonia, ultimii șase la Cracovia, acolo unde a purtat și banderola de căpitan și este recordmanul all-time de prezențe în prima ligă. A mai trecut în carieră pe la Oțelul Galați, FCSB și Pogon Szczecin. Acesta a semnat un contract pe un sezon cu „roș-albii”, cu opțiune pentru încă un an, și va fi prezent de luni la antrenamentele echipei.

Și-a trecut în palmares patru titluri de campion al României, unul cu Oțelul Galați și trei cu FCSB, Cupa și Supercupa Poloniei cu Cracovia, o Cupă și două Cupe ale Ligii cu FCSB, dar și o Supercupă cu echipa din capitala României.

Apărătorul de 34 de ani are în total 234 de meciuri în prima ligă poloneză, în care a marcat 9 goluri și a oferit 12 pase decisive. În Superliga României are 167 de prezențe, două reușite și cinci assist-uri.

A adunat cinci selecții la naționala de seniori a României, toate în perioada 2010-2011, dar și 21 de meciuri în cupele europene, dintre care cinci în grupele Champions League.

Bun venit, Cornel, îți urăm multă baftă în roș-alb!” a fost mesajul clubului arădean.

FOTO: captură UTA Arad

Recomandările redacției