Concursul Național pentru elevii cu deficiențe de vedere, inițiat în 1987 de Asociația Nevăzătorilor din România și de școlile de profil, are ca scop stimularea gândirii științifice, creativității și spiritului de competiție. Competiția a fost preluată în 2010 de Ministerul Educației și promovează egalitatea de șanse în educație, reunind elevi din cele șapte instituții de învățământ special.

Anul acesta, concursul s-a desfășurat la Buzău, unde elevii din clasele a VIII-a și a XII-a au concurat la discipline precum Citire Braille, Informatică, Matematică, Geografie, Istorie, Limba engleză și Limba română. Delegația din Arad, compusă din prof. Mariana-Daniela Dihel (director adjunct), prof. Aurel Pătru, prof. Tatiana Pătru, prof. Ramona Hepeș și elevii Denis-Cristian Jula (clasa a XII-a), Ariana Pero (clasa a XII-a) și Crina-Maria Băcanu (clasa a VIII-a), a obținut rezultate remarcabile.

Crina-Maria Băcanu a obținut Mențiune la Limba română (prof. coordonatori: Ramona Hepeș și Luminița Olar), Denis-Cristian Jula a câștigat Premiul al II-lea la Istorie (prof. coordonator: Constantin Adrian Frățilă), iar Ariana Pero a obținut Premiul I la Limba română (prof. coordonator: Carina-Anca Baba).

Directorul Liceului Special „Sfânta Maria” Arad, prof. Maria Porușnicu, și cadrele didactice îi felicită pe elevi pentru rezultatele deosebite: „Ne mândrim cu elevii noștri, deoarece au dovedit constant că sunt deosebiți și că pot să obțină orice își doresc, indiferent de piedicile care, uneori, încearcă să îi abată din drum.”

Recomandările redacției