Italia se confruntă cu o situație vulcanică de urgență, după ce vulcanii Etna și Stromboli au erupt simultan. Protecția Civilă a emis joi seară o alertă roșie pentru vulcanul Stromboli, unul dintre cei patru vulcani activi ai Italiei, situat pe insula cu același nume, în apropierea Siciliei. De asemenea, activitatea vulcanică a vulcanului Etna din Sicilia s-a intensificat.

Filmările difuzate de institutul de geofizică și de pompierii italieni arată un râu de lavă care se scurge rapid în mare de pe pantele muntelui Stromboli. Datorită activității sale frecvente, Stromboli este adesea denumit „Farul Mediteranei”. În același timp, Muntele Etna, care erupe de câteva zile, a înregistrat o intensificare semnificativă a activității vulcanice.

Din cauza acestor evenimente, autoritățile locale au decis să închidă temporar aeroportul din Catania, situat la doar 30 de kilometri de conul vulcanului Etna. Această măsură a fost luată pentru a asigura siguranța pasagerilor și a personalului aeroportuar.

sursa digi 24

Recomandările redacției